Много отдавна не бях усещала в свинското месо, онова месо от старото време, но наскоро ми се случи това. Опитайте с печените ябълки, печени в мазнината, която е останала след това!
Необходимите продукти:
свинско месо - пържолки;
черен пипер;
сол;
горчица за намазване;
ябълки - измити, почистени от семената, нарязани на кръгове;
джинжифил на прах за намазване;
Приготвяне:
Месото нарежете на ромбчета от двете страни, но запазете цяло. Поръсете със сол и черен пипер, горчица, намажете с мазнина /олио/. Да постои, докато приготвите ябълките.
Поставяте на грил тиган или на обикновен тефлонов, ако нямате и печете първо от едната после от другата страна до зачервяване, като при следващото обръщане ръсвате малко захар да се карамелизират паржолките. След като ги извадите, в същия тиган, без да миете, наредете ябълките. Опечете от двете страни и ги поднесете с пържолите.
Много отдавна не бях усещала в свинското месо, онова месо от старото време, но наскоро ми се случи това. Опитайте с печените ябълки, печени в мазнината, която е останала след това!
Необходимите продукти:
свинско месо - пържолки;
черен пипер;
сол;
горчица за намазване;
ябълки - измити, почистени от семената, нарязани на кръгове;
джинжифил на прах за намазване;
Приготвяне:
Месото нарежете на ромбчета от двете страни, но запазете цяло. Поръсете със сол и черен пипер, горчица, намажете с мазнина /олио/. Да постои, докато приготвите ябълките.
Поставяте на грил тиган или на обикновен тефлонов, ако нямате и печете първо от едната после от другата страна до зачервяване, като при следващото обръщане ръсвате малко захар да се карамелизират паржолките. След като ги извадите, в същия тиган, без да миете, наредете ябълките. Опечете от двете страни и ги поднесете с пържолите.