Продукти:
500гр.свинско месо от шол
250гр.пресни гъби
2-глави лук
1-морков
1-чушка
3-домата
1-чаена чаша бяло вино
6-супени лъжици олио
черен пипер
червен пипер
магданоз
сол
Месото се нарязва на амалки парченца и се запържва в сгорещена мазнина.Добавят сенарязаните чушка,морков и лук.Задушава се на слаб огън до омекване на лука.Ястието се соли и се поръсва с червен и черен пипер на вкус.Прибавят се обелените и нарязани на дребно домати,долива се виното.След омекване на месото се прибавят нарязаните на тънки ивички гъби.Ястието се задушава на слаб огън за още 20 мин.След отстраняване от огъня кавърмата се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Продукти:
500гр.свинско месо от шол
250гр.пресни гъби
2-глави лук
1-морков
1-чушка
3-домата
1-чаена чаша бяло вино
6-супени лъжици олио
черен пипер
червен пипер
магданоз
сол
Месото се нарязва на амалки парченца и се запържва в сгорещена мазнина.Добавят сенарязаните чушка,морков и лук.Задушава се на слаб огън до омекване на лука.Ястието се соли и се поръсва с червен и черен пипер на вкус.Прибавят се обелените и нарязани на дребно домати,долива се виното.След омекване на месото се прибавят нарязаните на тънки ивички гъби.Ястието се задушава на слаб огън за още 20 мин.След отстраняване от огъня кавърмата се поръсва със ситно нарязан магданоз.