2ч.ч-вишни(почистени)
500мл.-винен оцет
1с.л.-карамелизирана захар
1-лимон
1/2ч.л.-канела
В емайлиран съд се намачкват вишните, на които предварително са махнати костилките. Добавя се виненият оцет, карамелизираната захар, настърганата кора от лимона и канелата.
Кипва се на слаб огън и се вари 20 минути, без да се увеличава котлонът. Маха се от котлона, и след като се охлади достатъчно, се излива в стъклен съд.
Затваря се плътно с капак и се оставя за две денонощия в хладилник, след което се прецежда през марля, която е сложена върху двойно сито.
Балсамовият оцет от вишни се прелива в бутилка, съхранява се в хладилник и се употребява за готвене на ястия от печено месо и за овкусяване на салати.
2ч.ч-вишни(почистени)
500мл.-винен оцет
1с.л.-карамелизирана захар
1-лимон
1/2ч.л.-канела
В емайлиран съд се намачкват вишните, на които предварително са махнати костилките. Добавя се виненият оцет, карамелизираната захар, настърганата кора от лимона и канелата.
Кипва се на слаб огън и се вари 20 минути, без да се увеличава котлонът. Маха се от котлона, и след като се охлади достатъчно, се излива в стъклен съд.
Затваря се плътно с капак и се оставя за две денонощия в хладилник, след което се прецежда през марля, която е сложена върху двойно сито.
Балсамовият оцет от вишни се прелива в бутилка, съхранява се в хладилник и се употребява за готвене на ястия от печено месо и за овкусяване на салати.