Продукти:
400 г гъби (печурки, манатарки и кладница) може и микс от няколко вида
1 малка главичка лук
2 склидки чесън
2-3 с.л. олио (зехтин)
чили сос 5/6 капки
сол
черен пипер
магданоз
1. Нарежете лука и чесъна на ситно, гъбите на филйки
2. Загрейте олиото ( зехтина) в дълбок и голям тиган. Запържете леко лука. Добавете чесъна.
3. Прибавете гъбите и ги оставете да се запържат добре. Не ги бъркайте много често.
4. Подправете със сол, черен пипер, чили сос. Накрая поръсете с малко нарязан на ситно магданоз. Ако желаете, в не постния вариант, може да добавите малко масло и 2 супени лъжици заквасена сметана.
5. Сервирайте върху канапе от препечен хляб.
Продукти:
400 г гъби (печурки, манатарки и кладница) може и микс от няколко вида
1 малка главичка лук
2 склидки чесън
2-3 с.л. олио (зехтин)
чили сос 5/6 капки
сол
черен пипер
магданоз
1. Нарежете лука и чесъна на ситно, гъбите на филйки
2. Загрейте олиото ( зехтина) в дълбок и голям тиган. Запържете леко лука. Добавете чесъна.
3. Прибавете гъбите и ги оставете да се запържат добре. Не ги бъркайте много често.
4. Подправете със сол, черен пипер, чили сос. Накрая поръсете с малко нарязан на ситно магданоз. Ако желаете, в не постния вариант, може да добавите малко масло и 2 супени лъжици заквасена сметана.
5. Сервирайте върху канапе от препечен хляб.