Когато нямате специален уред за почистване на Ананас, това можете да направите и с помощта на нож. Много е лесно, само трябва да знаете някои тънкости.
Първо отрязвате едно капаче с листата и едно капаче от долната страна на плода. После белите ананаса по дължина. Не режете на дълбоко, а само кората, нищо, че остават точици.
След като обелите кората, ще забележите, че точиците са подредени в права линия по диагонал на плода. С ножа режем тези диаголналчета, навътре като триъгълник. Така почистване всички останали точици.
Остава да махнем и средата - кочана на Ананаса. Това вече е лесно. Може да разрежете плода на две или на четири и просто изрежете кочана.После нарежете ананаса на желаните формички и използвате.
Когато нямате специален уред за почистване на Ананас, това можете да направите и с помощта на нож. Много е лесно, само трябва да знаете някои тънкости.
Първо отрязвате едно капаче с листата и едно капаче от долната страна на плода. После белите ананаса по дължина. Не режете на дълбоко, а само кората, нищо, че остават точици.
След като обелите кората, ще забележите, че точиците са подредени в права линия по диагонал на плода. С ножа режем тези диаголналчета, навътре като триъгълник. Така почистване всички останали точици.
Остава да махнем и средата - кочана на Ананаса. Това вече е лесно. Може да разрежете плода на две или на четири и просто изрежете кочана.После нарежете ананаса на желаните формички и използвате.