10 кг. риба (паламуд, скумрия или бяла)
сол - 100гр. на литър вода
1 л. оцет
1 ч.ч. олио
черен пипер на зърна
бахар
дафинов лист
3 лимона
Начин на приготвяне:
Почистваме добре рибата от люспите, вътрешностите и главата. Нарязваме я на колеца. Слагаме я в дълбок съд и заливаме със саламура от вода и сол. Престоява около 24 час. После я изваждаме, измиваме и отцеждаме рибата.
10 кг. риба (паламуд, скумрия или бяла)
сол - 100гр. на литър вода
1 л. оцет
1 ч.ч. олио
черен пипер на зърна
бахар
дафинов лист
3 лимона
Начин на приготвяне:
Почистваме добре рибата от люспите, вътрешностите и главата. Нарязваме я на колеца. Слагаме я в дълбок съд и заливаме със саламура от вода и сол. Престоява около 24 час. После я изваждаме, измиваме и отцеждаме рибата.
В тенджера приготвяме марината от олиото, оцета и подправките. Кипваме я. Във врящата марината слагаме парчетата риба и ги варим докато побелеят. (Съвсем малко, за да не се размекне).. Нареждаме в буркни плътно, заливаме с марината. От горе нареждаме резенчета лимони. Затваряме здраво капачките и стерилизираме 2 часа.