Предлагам една рецепта за хлебопекарна. За тези, които не знаят има няколко важни принципа, които трябва да се следват, когато използвате хлебопекарна.
В контейнера на хлебопекарната се слагат винаги първо течните съставки, после, солта, брашното и накрая маята.
И другото важно нещо, е че продуктите трябва да са измерени до грамчето.
Хляб с кисело мляко - 500 гр
Продукти:
100 мл. кисело мляко
50 мл. хладка вода
1 яйце
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
300 гр. брашно
2 с.л. захар
1 ч.л. суха мая
Начин на приготвяне:
* Тази рецепта е за машина за хляб, но може по аналогичен начин да се замеси в купа и да се изпече в тава.
Слагаме в машината първо водата, после разбитото кисело мляко, разбитото яйце, зехтина, солта и захарта. Отгоре сипваме брашното и маята. Аз използвам бърза програма за обикновен хляб, 500 гр. средно изпичане.
Предлагам една рецепта за хлебопекарна. За тези, които не знаят има няколко важни принципа, които трябва да се следват, когато използвате хлебопекарна.
В контейнера на хлебопекарната се слагат винаги първо течните съставки, после, солта, брашното и накрая маята.
И другото важно нещо, е че продуктите трябва да са измерени до грамчето.
Хляб с кисело мляко - 500 гр
Продукти:
100 мл. кисело мляко
50 мл. хладка вода
1 яйце
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
300 гр. брашно
2 с.л. захар
1 ч.л. суха мая
Начин на приготвяне:
* Тази рецепта е за машина за хляб, но може по аналогичен начин да се замеси в купа и да се изпече в тава.
Слагаме в машината първо водата, после разбитото кисело мляко, разбитото яйце, зехтина, солта и захарта. Отгоре сипваме брашното и маята. Аз използвам бърза програма за обикновен хляб, 500 гр. средно изпичане.