Взимаме дълбока тенджера и сипваме в нея 10-15 см. вода. Слагаме я на котлона и изчакваме докато започнат да излизат мехурчета, но да не завира. Сипваме 1/2 ч.л. ябълков оцет. С помощта на лъжица, завъртаме водата - правим водовъртеж.
Счупваме яйцето в купичка, и съвсем внимателно го изсипваме в средата на водовъртежа. Сипваме го колкото се може по близко до водата.
Когато белтъка стане готов, яйцето ще изплува на повърхността. Тогава го изваждаме с решетеста лъжица. Поставяме го върху кухненска хартия, за да му попием водата.
Важни съвети: Водата не трябва да завира, само да има мехурчета. Не добавяйте сол, защото тя ще накъса белтъка. Използвайте пресни яйца.
Взимаме дълбока тенджера и сипваме в нея 10-15 см. вода. Слагаме я на котлона и изчакваме докато започнат да излизат мехурчета, но да не завира. Сипваме 1/2 ч.л. ябълков оцет. С помощта на лъжица, завъртаме водата - правим водовъртеж.
Счупваме яйцето в купичка, и съвсем внимателно го изсипваме в средата на водовъртежа. Сипваме го колкото се може по близко до водата.
Когато белтъка стане готов, яйцето ще изплува на повърхността. Тогава го изваждаме с решетеста лъжица. Поставяме го върху кухненска хартия, за да му попием водата.
Важни съвети: Водата не трябва да завира, само да има мехурчета. Не добавяйте сол, защото тя ще накъса белтъка. Използвайте пресни яйца.