Продукти:
4 патисона
500 гр. кайма
1 гл. лук
1 ч.ч. ориз
1 домат
1 ч.л. вегета
3 стр. магданоз
1 ч.л. червен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Измиваме патисоните. Изрязваме им капачета от страната на дръжките. С лъжица издълбаваме семките. Нарязваме лука на дребно. В гиган загряваме олиото и запържваме лука. Добавяме измития ориз и запържваме малко. Добавяме каймата и с помощта на шпакличка запържваме, като правим каймата на дребни гранулки. Когато каимата се запържи добре добавяме червения пипер. Разбъркваме и веднага сипваме 2 ч.ч. вода. Добавяме нарязания домат, вегетата и нарязания магданоз.
Варим на слаб огън докато водата се поеме от ориза.
С готовата смес пълним патисоните. Покриваме с капачетат. Редим в твичка. Сипваме вода да покрием дъното на тавичката.
Слагаме в загрята на 180 градуса фурна и печем около 1 час.
Продукти:
4 патисона
500 гр. кайма
1 гл. лук
1 ч.ч. ориз
1 домат
1 ч.л. вегета
3 стр. магданоз
1 ч.л. червен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Измиваме патисоните. Изрязваме им капачета от страната на дръжките. С лъжица издълбаваме семките. Нарязваме лука на дребно. В гиган загряваме олиото и запържваме лука. Добавяме измития ориз и запържваме малко. Добавяме каймата и с помощта на шпакличка запържваме, като правим каймата на дребни гранулки. Когато каимата се запържи добре добавяме червения пипер. Разбъркваме и веднага сипваме 2 ч.ч. вода. Добавяме нарязания домат, вегетата и нарязания магданоз.
Варим на слаб огън докато водата се поеме от ориза.
С готовата смес пълним патисоните. Покриваме с капачетат. Редим в твичка. Сипваме вода да покрием дъното на тавичката.
Слагаме в загрята на 180 градуса фурна и печем около 1 час.