Продукти:
1 ч.ч. царевично брашно
2 ч.ч. вода
1 ч.ч. прясно мляко
сол
60 гр. масло
Начин на приготвяне:
Слагаме в голяма тенджера водата и млякото с малко сол да заври. При непрекъснато бъркане започваме да изсипваме във врящата вода царевичното брашно на струйка (а не наведнъж). Намаляваме котлона и при непрекъснато (това е много важно) бъркане варим около 15 мин. Докато се сгъсти. Сваляме от котлона и оставяме леко да се охлади. През това време разтапяме маслото.
Сервираме като слагаме качамака в чиния и заливаме с маслото. По желание гарнираме със сирене, червен пипер, запържен бекон или друго.
Продукти:
1 ч.ч. царевично брашно
2 ч.ч. вода
1 ч.ч. прясно мляко
сол
60 гр. масло
Начин на приготвяне:
Слагаме в голяма тенджера водата и млякото с малко сол да заври. При непрекъснато бъркане започваме да изсипваме във врящата вода царевичното брашно на струйка (а не наведнъж). Намаляваме котлона и при непрекъснато (това е много важно) бъркане варим около 15 мин. Докато се сгъсти. Сваляме от котлона и оставяме леко да се охлади. През това време разтапяме маслото.
Сервираме като слагаме качамака в чиния и заливаме с маслото. По желание гарнираме със сирене, червен пипер, запържен бекон или друго.