Дробчета със сос от Херес-Higadillas con Jerez
Продукти:
- 225 г пилешки дробчета
- 1 с. л. зехтин
- 1 малка глава кромид лук
- 2 скилидки чесън
- 1 ч. л. ситно нарязана мащерка
2 с. л. сладко вино Херес
2 с. л. готварска сметана
смлян черен пипер
Приготвяне:
• Дробчетата се измиват, подсушават и почистват от ципите.
• В тиган се загрява зехтинът и се прибавя ситно нарязан лук и чесън.
• Запържват се за няколко минути и се добавят дробчетата и мащерката.
• Ястието се запържва за 3 минути.
• Прибавят се виното и сметаната и се разбърква добре.
• Кипва се и се оттегля от котлона.
• Подправя се със смлян черен пипер.
• Поръсва се по желание с още прясна нарязана мащерка.
• Дробчетата със сос от Херес-Higadillas con Jerez се поднасят веднага.
Бележки:
** Вино Херес е специално вино, което е приготвено по специални технологични методи, които променят съществено органолептичните им качества.
*** Ако нямате Херес заменете го със сладко вино Марсала, Порто или Вермут.
Дробчета със сос от Херес-Higadillas con Jerez
Продукти:
- 225 г пилешки дробчета
- 1 с. л. зехтин
- 1 малка глава кромид лук
- 2 скилидки чесън
- 1 ч. л. ситно нарязана мащерка
2 с. л. сладко вино Херес
2 с. л. готварска сметана
смлян черен пипер
Приготвяне:
• Дробчетата се измиват, подсушават и почистват от ципите.
• В тиган се загрява зехтинът и се прибавя ситно нарязан лук и чесън.
• Запържват се за няколко минути и се добавят дробчетата и мащерката.
• Ястието се запържва за 3 минути.
• Прибавят се виното и сметаната и се разбърква добре.
• Кипва се и се оттегля от котлона.
• Подправя се със смлян черен пипер.
• Поръсва се по желание с още прясна нарязана мащерка.
• Дробчетата със сос от Херес-Higadillas con Jerez се поднасят веднага.
Бележки:
** Вино Херес е специално вино, което е приготвено по специални технологични методи, които променят съществено органолептичните им качества.
*** Ако нямате Херес заменете го със сладко вино Марсала, Порто или Вермут.