Панирани пилешки шницели
Подготовка:10 мин.
Готвене:15 мин.
Порции:2-4
Продукти:
- 3-4 броя пилешко филе пеперуда
- 1-2 яйца
- 1 ч. л. горчица
- сол
- смлян черен пипер
- брашно
галета
олио за пържене
1 скилидка чесън
ситно нарязан магданоз
Приготвяне:
• Филето се измива и подсушава, след което се срязва по средата.
• Според желанието шницелите могат да останат дебели или да бъдат начукани до желаната дебелина.
• Яйцето се разбърква добре с горчицата, солта и черния пипер (може да се добави 1 скилидка пресован чесън + ситно нарязан магданоз).
• Пилешките шницели се овалват в брашно, след това се потапят в яйцето.
• Оставя се да престои 5 минути, след което се отцежда от яйцето и се панира в галета.
• В тиган се сипва олио и се сгорещява.
• Пускат се шницелите и се пържат на умерен огън около 3 минути или до златисто-кафява коричка.
• След което панираните пилешки шницели се обръщат и се пържат още 3-5 минути.
• Шницелите се изваждат и се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина.
• Поднасят се топли с гарнитура по избор.
Бележки:** Рецепта за
Панирани пилешки шницели - зарадвайте вашите близки в четвъртък с нашата бърза рецепта "Панирани пилешки шницели"
*** Ако панираните пилешки шницели са дебели, то след пърженето те се прехвърлят в огнеупорна тава. Пекат се на 200 С около 5-10 минути до готовност. Така се избягва прегарянето на коричката.
Панирани пилешки шницели
Подготовка:10 мин.
Готвене:15 мин.
Порции:2-4
Продукти:
- 3-4 броя пилешко филе пеперуда
- 1-2 яйца
- 1 ч. л. горчица
- сол
- смлян черен пипер
- брашно
галета
олио за пържене
1 скилидка чесън
ситно нарязан магданоз
Приготвяне:
• Филето се измива и подсушава, след което се срязва по средата.
• Според желанието шницелите могат да останат дебели или да бъдат начукани до желаната дебелина.
• Яйцето се разбърква добре с горчицата, солта и черния пипер (може да се добави 1 скилидка пресован чесън + ситно нарязан магданоз).
• Пилешките шницели се овалват в брашно, след това се потапят в яйцето.
• Оставя се да престои 5 минути, след което се отцежда от яйцето и се панира в галета.
• В тиган се сипва олио и се сгорещява.
• Пускат се шницелите и се пържат на умерен огън около 3 минути или до златисто-кафява коричка.
• След което панираните пилешки шницели се обръщат и се пържат още 3-5 минути.
• Шницелите се изваждат и се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина.
• Поднасят се топли с гарнитура по избор.
Бележки:** Рецепта за
Панирани пилешки шницели - зарадвайте вашите близки в четвъртък с нашата бърза рецепта "Панирани пилешки шницели"
*** Ако панираните пилешки шницели са дебели, то след пърженето те се прехвърлят в огнеупорна тава. Пекат се на 200 С около 5-10 минути до готовност. Така се избягва прегарянето на коричката.