НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 ГР КАЙМА,ОКОЛО 30-40 БРОЯ МАЛКИ КАРТОФА,МАСЛО ЗА НАМАЗВАНЕ НА ТАВАТА,СОЛ НА ВКУС,2-3 ЯЙЦА,ПОДПРАВКА ЗА КЮФТЕТА,1 ГЛАВА КРОМИД ЛУК,БРАШНО ЗА ОВАЛВАНЕ.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
ИЗМИВАТЕ И СВАРЯВАТЕ КАРТОФИТЕ,ОЦЕЖДАТЕ ГИ,ОБЕЛВАТЕ ГИ И ЛЕКО ГИ ПОСОЛЯВАТЕ.ОМЕСВАТЕ КАЙМАТА С ПОДПРАВКИ ПО ВАШ ИЗБОР И ПРИБАВЯТЕ НАСТЪРГАН НА СИТНО КРОМИДА.ОТ ОМЕСЕНАТА КАЙМА ПРАВИТЕ МАЛКИ ТОПЧЕТА С ГОЛЕМИНА НА КАРТОФИТЕ.ВЗИМАТЕ ШИШЧЕТА И ВНИМАТЕЛНО НАНИЗВАТЕ НА ТЯХ КАРТОФ,ТОПЧЕ ОТ КАЙМА,КАРТОФ И ТАКА ДО КРАЯ.ПОТАПЯТЕ ВСЯКО ШИШЧЕ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ В БРАШНО (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") И СЛЕД ТОВА В РАЗБИТИТЕ ЯЙЦА.ПОДРЕЖДАТЕ ШИШЧЕТАТА В НАМАЗАНА С МАСЛО ТАВА.ЗАПИЧАТЕ ГИ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА НА 200 ГРАДУСА ФУРНА ЗА ОКОЛО 25-30 МИНУТИ.
ПОЖЕЛАНИЕ МОЖЕ ДА СЕРВИРАТЕ ШИШЧЕТАТА С ЧЕСНОВ СОС.
ЗА ЧЕСНОВИЯ СОС:
1 КОФИЧКА КИСЕЛО МЛЯКО,2-3 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН,2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ МАЙОНЕЗА,ЩИПКА СОЛ.
ЗА СОСА СМЕСЕТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ И РАЗБЪРКАЙТЕ ХУБАВО.
ГОЛЯМА ВКУСОТИЙКА.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 ГР КАЙМА,ОКОЛО 30-40 БРОЯ МАЛКИ КАРТОФА,МАСЛО ЗА НАМАЗВАНЕ НА ТАВАТА,СОЛ НА ВКУС,2-3 ЯЙЦА,ПОДПРАВКА ЗА КЮФТЕТА,1 ГЛАВА КРОМИД ЛУК,БРАШНО ЗА ОВАЛВАНЕ.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
ИЗМИВАТЕ И СВАРЯВАТЕ КАРТОФИТЕ,ОЦЕЖДАТЕ ГИ,ОБЕЛВАТЕ ГИ И ЛЕКО ГИ ПОСОЛЯВАТЕ.ОМЕСВАТЕ КАЙМАТА С ПОДПРАВКИ ПО ВАШ ИЗБОР И ПРИБАВЯТЕ НАСТЪРГАН НА СИТНО КРОМИДА.ОТ ОМЕСЕНАТА КАЙМА ПРАВИТЕ МАЛКИ ТОПЧЕТА С ГОЛЕМИНА НА КАРТОФИТЕ.ВЗИМАТЕ ШИШЧЕТА И ВНИМАТЕЛНО НАНИЗВАТЕ НА ТЯХ КАРТОФ,ТОПЧЕ ОТ КАЙМА,КАРТОФ И ТАКА ДО КРАЯ.ПОТАПЯТЕ ВСЯКО ШИШЧЕ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ В БРАШНО (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") И СЛЕД ТОВА В РАЗБИТИТЕ ЯЙЦА.ПОДРЕЖДАТЕ ШИШЧЕТАТА В НАМАЗАНА С МАСЛО ТАВА.ЗАПИЧАТЕ ГИ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА НА 200 ГРАДУСА ФУРНА ЗА ОКОЛО 25-30 МИНУТИ.
ПОЖЕЛАНИЕ МОЖЕ ДА СЕРВИРАТЕ ШИШЧЕТАТА С ЧЕСНОВ СОС.
ЗА ЧЕСНОВИЯ СОС:
1 КОФИЧКА КИСЕЛО МЛЯКО,2-3 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН,2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ МАЙОНЕЗА,ЩИПКА СОЛ.
ЗА СОСА СМЕСЕТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ И РАЗБЪРКАЙТЕ ХУБАВО.
ГОЛЯМА ВКУСОТИЙКА.