ПРОДУКТИ:
ОКОЛО 1 КГ БРАШНО,1 КУБЧЕ ЖИВА МАЯ(42 ГР),1 ЯЙЦЕ,200-250 МЛ ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО,200-250 МЛ ТОПЛА ВОДА,1-2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ОЦЕТ,1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА СОЛ,1 ЧАЕНА ЛЪЖИЦА ЗАХАР,200-300 ГР СИРЕНЕ,ОКОЛО 100 МЛ ОЛИО( ОБЩО ЗА ТОПЕНЕ ПРИ ОФОРМЯНЕ НА ТОПЧЕНЦАТА И ЗАПЪРЖВАНЕТО ЗА ЗАЛИВКА ОТ ГОРЕ )
РАЗТВАРЯМЕ МАЯТА В ТОПЛАТА ВОДА СЪС ЗАХАРТА.ОСТАВЯМЕ ДА ПРЕСТОИ,ДОКАТО НА ПОВЪРХНОСТТА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ОБРАЗУВА ПЯНА.ПРИБАВЯМЕ СОЛТА,ПРЯСНОТО МЛЯКО,ЯЙЦЕТО,ОЦЕТА И 4-5 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ОЛИО.БРАШНОТО СЕ ПРИБАВЯ ПО МАЛКО И ЗАМЕСВАМЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЯМЕ ГО ДА ВТАСА В ПРЕДВАРИТЕЛНО НАМАЗНЕН СЪД ДА СЕ УВЕЛИЧИ ОБЕМА 4-5 ПЪТИ(КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА")
С НАМАЗНЕНИ РЪЦЕ ОФОРМЯМЕ МАЛКИ ТОПЧЕНЦА (МАЛКО ПО-ГОЛЕМИ ОТ ОРЕХ),КОЙТО РЕДИМ В ПРЕДВАРИТЕЛНО НАМАЗНЕНА ТАВА.ПОРЪСВАМЕ ГИ С НАТРОШЕНО СИРЕНЕ И ОСТАВЕТЕ МИЛИНКИТЕ НА ТОПЛО ЗА 20 МИНУТИ ДА ВТАСАТ.
ЗАПЪРЖВАМЕ 1-2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ БРАШНО И ЩИПКА СОЛ В СГОРЕЩЕНО ОЛИО.ДОКАТО Е ГОРЕЩО,ЗАЛИВАМЕ ВТАСАЛИТЕ МИЛИНКИ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ"СТЪПКА ПО СТЪПКА") И ГИ СЛАГАМЕ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА ФУРНА НА 180-200 ГРАДУСА И ГИ ПЕЧЕМ ДО ЛЕКО ЗАЧЕРВЯВАНЕ.
СЛЕД КАТО СЕ ИЗПЕКАТ,ГИ НАМАЗВАМЕ С МАСЛО И ПОКРИВАМЕ С КЪРПА ЗА 10 МИНУТИ.
ПОДНАСЯМЕ ГИ ТОПЛИ С АЙРЯН.
ПРОДУКТИ:
ОКОЛО 1 КГ БРАШНО,1 КУБЧЕ ЖИВА МАЯ(42 ГР),1 ЯЙЦЕ,200-250 МЛ ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО,200-250 МЛ ТОПЛА ВОДА,1-2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ОЦЕТ,1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА СОЛ,1 ЧАЕНА ЛЪЖИЦА ЗАХАР,200-300 ГР СИРЕНЕ,ОКОЛО 100 МЛ ОЛИО( ОБЩО ЗА ТОПЕНЕ ПРИ ОФОРМЯНЕ НА ТОПЧЕНЦАТА И ЗАПЪРЖВАНЕТО ЗА ЗАЛИВКА ОТ ГОРЕ )
РАЗТВАРЯМЕ МАЯТА В ТОПЛАТА ВОДА СЪС ЗАХАРТА.ОСТАВЯМЕ ДА ПРЕСТОИ,ДОКАТО НА ПОВЪРХНОСТТА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ОБРАЗУВА ПЯНА.ПРИБАВЯМЕ СОЛТА,ПРЯСНОТО МЛЯКО,ЯЙЦЕТО,ОЦЕТА И 4-5 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ОЛИО.БРАШНОТО СЕ ПРИБАВЯ ПО МАЛКО И ЗАМЕСВАМЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЯМЕ ГО ДА ВТАСА В ПРЕДВАРИТЕЛНО НАМАЗНЕН СЪД ДА СЕ УВЕЛИЧИ ОБЕМА 4-5 ПЪТИ(КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА")
С НАМАЗНЕНИ РЪЦЕ ОФОРМЯМЕ МАЛКИ ТОПЧЕНЦА (МАЛКО ПО-ГОЛЕМИ ОТ ОРЕХ),КОЙТО РЕДИМ В ПРЕДВАРИТЕЛНО НАМАЗНЕНА ТАВА.ПОРЪСВАМЕ ГИ С НАТРОШЕНО СИРЕНЕ И ОСТАВЕТЕ МИЛИНКИТЕ НА ТОПЛО ЗА 20 МИНУТИ ДА ВТАСАТ.
ЗАПЪРЖВАМЕ 1-2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ БРАШНО И ЩИПКА СОЛ В СГОРЕЩЕНО ОЛИО.ДОКАТО Е ГОРЕЩО,ЗАЛИВАМЕ ВТАСАЛИТЕ МИЛИНКИ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ"СТЪПКА ПО СТЪПКА") И ГИ СЛАГАМЕ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА ФУРНА НА 180-200 ГРАДУСА И ГИ ПЕЧЕМ ДО ЛЕКО ЗАЧЕРВЯВАНЕ.
СЛЕД КАТО СЕ ИЗПЕКАТ,ГИ НАМАЗВАМЕ С МАСЛО И ПОКРИВАМЕ С КЪРПА ЗА 10 МИНУТИ.
ПОДНАСЯМЕ ГИ ТОПЛИ С АЙРЯН.