-
Необходими Съставки
- кисело мляко - 400 гр.
- захар - 1 ч.ч.
- какао - 3 с.л.
- олио - 1/2 ч.ч.
- сода бикарбонат - 1 ч.л.
- брашно - 2 ч.ч.
- захар - 2 ч.ч.
- вода - 2 ч.ч.
- лимонена киселина - 1 щипка
- есенция - по избор
- масло - 125 гр.
- пудра захар - 1 ч.ч.
- жълтъци - 2 бр.
- смлени орехи
- шоколад
За приготвяне на тестото разбъркваме киселото мляко, захарта, какаото, олиото, содата и брашното добре и изсипваме в намазнена тавичка. Печем във фурната на 180 градуса за около 20-25 минути.
С горещият сироп, приготвен от захарта, водата, лимонената киселина и есенцията се залива изстиналия и нарязан на пастички сладкиш.
Правим крема с маслото, пудрата захар и жълтиците, след което го намазваме изстиналия сладкиш с крема.
Отгоре настъргваме шоколад и поръсваме със смлени орехи.
Консумира се на другият ден. Да Ви е сладко!
Необходими Съставки
- кисело мляко - 400 гр.
- захар - 1 ч.ч.
- какао - 3 с.л.
- олио - 1/2 ч.ч.
- сода бикарбонат - 1 ч.л.
- брашно - 2 ч.ч.
- захар - 2 ч.ч.
- вода - 2 ч.ч.
- лимонена киселина - 1 щипка
- есенция - по избор
- масло - 125 гр.
- пудра захар - 1 ч.ч.
- жълтъци - 2 бр.
- смлени орехи
- шоколад
За приготвяне на тестото разбъркваме киселото мляко, захарта, какаото, олиото, содата и брашното добре и изсипваме в намазнена тавичка. Печем във фурната на 180 градуса за около 20-25 минути.
С горещият сироп, приготвен от захарта, водата, лимонената киселина и есенцията се залива изстиналия и нарязан на пастички сладкиш.
Правим крема с маслото, пудрата захар и жълтиците, след което го намазваме изстиналия сладкиш с крема.
Отгоре настъргваме шоколад и поръсваме със смлени орехи.
Консумира се на другият ден. Да Ви е сладко!