СПЕЦИАЛНО ЗА ВСИЧКИ ВАС,СПОДЕЛЯМ РЕЦЕПТАТА ЗА ТОЗИ РАЗКОШЕН СЛАДКИШ.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
2 ЧАЕНИ ЧАШИ ЗАХАР,1 ПАКЕТЧЕ МАСЛО(125 Г),3 БАНАНА,4 ЯЙЦА,1 ЧАЕНА ЧАША БРАШНО,1 БАКПУЛВЕР.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В ТАВИЧКА С ГОЛЕМИНА 30 СМ СЕ ИЗСИПВАТ ЕДНАТА ЧАША ЗАХАР И МАСЛОТО,СЛАГА СЕ НА КОТЛОНА (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") И СЕ КАРАМЕЛИЗИРА ДО БЛЕДО КАФЯВ ЦВЯТ.СВАЛЯ СЕ ОТ КОТЛОНА И ОТГОРЕ СЕ НАРЕЖДАТ НАРЯЗАНИТЕ НА КОЛЕЛЦА БАНАНИ.ОТДЕЛНО СЕ РАЗБИВАТ ЯЙЦАТА С ОСТАНАЛАТА ЗАХАР И СЕ ПРИБАВЯ БРАШНОТО И БАКПУЛВЕРА.СМЕСТА СЕ ИЗСИПВА ВЪРХУ БАНАНИТЕ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") И СЕ ПЕЧЕ ДО ЗАЧЕРВЯВАНЕ В УМЕРЕНА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА.ОЩЕ ТОПЪЛ,СЛАДКИШЪТ СЕ ОБРЪЩА ВЪРХУ ПОДХОДЯЩ ПОДНОС.В ТАВАТА,ВЪРХУ ОСТАНАЛИЯ НА ДЪНОТО КАРАМЕЛ,СЕ ИЗСИПВА ЕДНА ЧАЕНА ЧАША ВОДА И СЕ СЛАГА НА КОТЛОНА ДА КИПНЕ.С ПОЛУЧЕНИЯ СИРОП СЕ ЗАЛИВА ИЗСТИНАЛИЯ СЛАДКИШ.
РЕЦЕПТАТА КОЯТО ИЗПРОБВАХ Е ОТ ПОЧИТАТЕЛКА НА "КУЛИНАРЕН ЖУРНАЛ".СТАВА НЕВЕРОЯТЕН НА ВКУС С АРОМАТ НА БАНАН,МАСЛО И КАРАМЕЛ.