ИДЕЯ ЗА ЛЕСНО,БЪРЗО И ВКУСНО ЯСТИЕ.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ОКОЛО 600 ГР КАЙМА,1 ФИЛИЙКА ХЛЯБ,1 ЯЙЦЕ,1 СРЕДНО ГОЛЯМА ГЛАВА КРОМИД ЛУК,2-3 СТРЪКА МАГДАНОЗ,ЧУБРИЦА,КИМИОН,БРАШНО ЗА ОВАЛВАНЕ,ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ.
ЗА КАРТОФЕНОТО ПЮРЕ:
1 КГ КАРТОФИ,200 МЛ ПРЯСНО МЛЯКО (МОЖЕ ДА СЕ ЗАМЕНИ С ТОПЛАТА ВОДАТА В КОЯТО СА ВАРЕНИ КАРТОФИТЕ),2-3 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ МАСЛО,СОЛ НА ВКУС.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
СМЕСВАТЕ КАЙМАТА СЪС СИТНО НАРЯЗАНИЯ МАГДАНОЗ И КРОМИД ЛУК,ПРЕДВАРИТЕЛНО НАКИСНАТАТА В ТОПЛА ВОДА ФИЛИЙКА,КОЯТО СТЕ ИЗСТИСКАЛИ ХУБАВО ПРЕДИ ТОВА,ЯЙЦЕТО,МАЛКО ЧУБРИЦА И МАЛКО КИМИОН.СМЕСТА СЕ ОМЕСВА ХУБАВО ЗА КЮФТЕТАТА.ОФОРМЯТ СЕ КЮФТЕТАТА С ГОЛЕМИНА НА ОРЕХ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") ОВАЛВАТ СЕ В БРАШНО.ПРЕСТОЯВАТ 5-10 МИНУТИ И СЕ ИЗПЪРЖВАТ В ГОРЕЩО ОЛИО ДО СВЕТЛО КАФЯВ ЦВЯТ.ИЗВАЖДАТ СЕ И СЕ ДЪРЖАТ В КУПА ,ЗАХЛУПЕНА С КАПАК ЗА ДА СЕ ЗАДЪРЖАТ ТОПЛИЧКИ.
КАРТОФЕНОТО ПЮРЕ СЕ ПРИГОТВЯ ПО КЛАСИЧЕСКИЯ НАЧИН.
СВАРЯВАТ СЕ КАРТОФИТЕ,КАТО ПРЕДИ ТОВА СА ОБЕЛЕНИ И НАРЯЗАНИ НА ЕДРИ ПАРЧЕТА В МАЛКО СОЛЕНА ВОДА (ДА НЕ ГИ ПОКРИВА ).СЛЕД КАТО СЕ СВАРЯТ НАПЪЛНО СЕ МАХА ВОДАТА,АКО НЯМАТЕ ПРЯСНО МЛЯКО ,ОСТАВЕТЕ ОТ ТАЗИ ВОДА В КОЯТО СА СЕ ВАРИЛИ ОКОЛО 200 МЛ,ПРИБАВЕТЕ МАСЛОТО КЪМ ГОРЕЩИТЕ КАРТОФИ И ПАСИРАЙТЕ НА РЪКА,А НЕ С МИКСЕР ДО ГЛАДКО И ПУХКАВО ПЮРЕ.КЮФТЕТАТА СЕ ПОДНАСЯТ ВЪРХУ КАРТОФЕНОТО ПЮРЕ,КОЕТО ПОЖЕЛАНИЕ МОЖЕ ДА ОФОРМИТЕ ,КАТО ГО СЛОЖИТЕ В ПОШ.ПОРЪСЕТЕ ЯСТИЕТО СЪС СИТНО НАРЯЗАН МАГДАНОЗ.
ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ.
ДА ВИ Е СЛАДКО
ИДЕЯ ЗА ЛЕСНО,БЪРЗО И ВКУСНО ЯСТИЕ.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ОКОЛО 600 ГР КАЙМА,1 ФИЛИЙКА ХЛЯБ,1 ЯЙЦЕ,1 СРЕДНО ГОЛЯМА ГЛАВА КРОМИД ЛУК,2-3 СТРЪКА МАГДАНОЗ,ЧУБРИЦА,КИМИОН,БРАШНО ЗА ОВАЛВАНЕ,ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ.
ЗА КАРТОФЕНОТО ПЮРЕ:
1 КГ КАРТОФИ,200 МЛ ПРЯСНО МЛЯКО (МОЖЕ ДА СЕ ЗАМЕНИ С ТОПЛАТА ВОДАТА В КОЯТО СА ВАРЕНИ КАРТОФИТЕ),2-3 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ МАСЛО,СОЛ НА ВКУС.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
СМЕСВАТЕ КАЙМАТА СЪС СИТНО НАРЯЗАНИЯ МАГДАНОЗ И КРОМИД ЛУК,ПРЕДВАРИТЕЛНО НАКИСНАТАТА В ТОПЛА ВОДА ФИЛИЙКА,КОЯТО СТЕ ИЗСТИСКАЛИ ХУБАВО ПРЕДИ ТОВА,ЯЙЦЕТО,МАЛКО ЧУБРИЦА И МАЛКО КИМИОН.СМЕСТА СЕ ОМЕСВА ХУБАВО ЗА КЮФТЕТАТА.ОФОРМЯТ СЕ КЮФТЕТАТА С ГОЛЕМИНА НА ОРЕХ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") ОВАЛВАТ СЕ В БРАШНО.ПРЕСТОЯВАТ 5-10 МИНУТИ И СЕ ИЗПЪРЖВАТ В ГОРЕЩО ОЛИО ДО СВЕТЛО КАФЯВ ЦВЯТ.ИЗВАЖДАТ СЕ И СЕ ДЪРЖАТ В КУПА ,ЗАХЛУПЕНА С КАПАК ЗА ДА СЕ ЗАДЪРЖАТ ТОПЛИЧКИ.
КАРТОФЕНОТО ПЮРЕ СЕ ПРИГОТВЯ ПО КЛАСИЧЕСКИЯ НАЧИН.
СВАРЯВАТ СЕ КАРТОФИТЕ,КАТО ПРЕДИ ТОВА СА ОБЕЛЕНИ И НАРЯЗАНИ НА ЕДРИ ПАРЧЕТА В МАЛКО СОЛЕНА ВОДА (ДА НЕ ГИ ПОКРИВА ).СЛЕД КАТО СЕ СВАРЯТ НАПЪЛНО СЕ МАХА ВОДАТА,АКО НЯМАТЕ ПРЯСНО МЛЯКО ,ОСТАВЕТЕ ОТ ТАЗИ ВОДА В КОЯТО СА СЕ ВАРИЛИ ОКОЛО 200 МЛ,ПРИБАВЕТЕ МАСЛОТО КЪМ ГОРЕЩИТЕ КАРТОФИ И ПАСИРАЙТЕ НА РЪКА,А НЕ С МИКСЕР ДО ГЛАДКО И ПУХКАВО ПЮРЕ.КЮФТЕТАТА СЕ ПОДНАСЯТ ВЪРХУ КАРТОФЕНОТО ПЮРЕ,КОЕТО ПОЖЕЛАНИЕ МОЖЕ ДА ОФОРМИТЕ ,КАТО ГО СЛОЖИТЕ В ПОШ.ПОРЪСЕТЕ ЯСТИЕТО СЪС СИТНО НАРЯЗАН МАГДАНОЗ.
ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ.
ДА ВИ Е СЛАДКО
Необходими продукти:
0,500кг. свинска кайма
1 яйце
1 глава лук
2 филийки хляб
100мл. прясно мляко
сол
брашно
олио/зехтин
За пюрето:
0,500кг. картофи
50гр. краве масло
200мл. прясно мляко
сол
Начин на приготвяне:
Към свинската кайма се добавят яйцето, нарязания на ситно лук, солта, надробените филийки, предварително накиснати в прясното мляко, и солта. Разбърква се добре. Правят се малки кюфтенца, овалват се в брашно и се запържват от двете страни в тиган с предварително нагрята мазнина.
Картофите се сваряват, обелват се и се пасират. Добавя се маслото и солта, залива се с горещото прясно мляко и се разбърква добре до получаване на еднородна смес.
Кюфтенцата се сервират върху картофеното пюре.
Необходими продукти:
0,500кг. свинска кайма
1 яйце
1 глава лук
2 филийки хляб
100мл. прясно мляко
сол
брашно
олио/зехтин
За пюрето:
0,500кг. картофи
50гр. краве масло
200мл. прясно мляко
сол
Начин на приготвяне:
Към свинската кайма се добавят яйцето, нарязания на ситно лук, солта, надробените филийки, предварително накиснати в прясното мляко, и солта. Разбърква се добре. Правят се малки кюфтенца, овалват се в брашно и се запържват от двете страни в тиган с предварително нагрята мазнина.
Картофите се сваряват, обелват се и се пасират. Добавя се маслото и солта, залива се с горещото прясно мляко и се разбърква добре до получаване на еднородна смес.
Кюфтенцата се сервират върху картофеното пюре.