Новини

Последни новини

Мистична музикална разходка с IRFAN

Почитатели на електронната музика ще има възможността да се срещне с музикалните магьосници от IRFAN. Те са избрали ключова дата за своя концерт в...

Почитатели на електронната музика ще има възможността да се срещне с музикалните магьосници от IRFAN. Те са избрали ключова дата за своя концерт в Mixtape 5 – 10 ноември. След изключително успешно турне из специализираните европейските фестивали Wave Gotik Treffen - Германия, CastleFest - Холандия, Festival-Mediaval - Германия, Voice of Nomads – Русия и редица самостоятелни концерти, те се завръщат в София за специален концерт преди края на годината.

Бандата започва да твори през 2001 г. Името им е добре познато за меломаните не само у нас, но и по света. Музиката им съчетава хипнотични мелодии и ритми в специфичен електро-акустичен стил, повлиян от сакралните и фолклорни музикални традиции на Балканите, Анатолия, Близкия Изток. В творчеството им се отразява музикалното и духовно наследство на Византия, Средновековна Европа и античния средиземноморски свят. 

Черпейки сила и вдъхновение от българските си корени, групата вплита духа и хармониите на традиционната музика на Евразия в неравноделни ритми. Резултатът от тази комбинация е един оригинален world fusion. Той е смесица от нео фолк, ориенталски мистицизъм, балкански мотиви и средновековната романтика, които разцъфтяват в един обаятелно красив кристален звук. 

Миналата година Irfan издаде своя трети албум, който носи заглавието The Eternal Return. Той се появи цели 8 години след предшественика си Seraphim. Сега музикантите вече работят и по нова музика, а софийската публика ще може да се наслади на някои от най-новите, още неиздавани композиции на Irfan. 

Станете част от мистичното музикално пътешествие с IRFAN на 10 ноември в клуб *MIXTAPE 5*! Началото е точно в 20:00, а билетите ще струват 8 лв. при предварителна продажба в мрежата на Eventim и 10 лв. на входа на клуба в деня на събитието.

Събитието можете да намерите и във Facebook.

Източник...


Етикети:Без
0 коментара
Докладвайте Принтиране

Прочетете още:

Отбелязвания