Новини

Последни новини

Jaguar XE става екстремно бърз

  SVO зареди спортния седан с мощен двигател с 600 конски сили Британските инженери от специалния спортен отдел SVO (Special Vehicle Operations) направиха най-мощния, пъргав и екстремен Jaguar XE, създаван досега. Спортният седан с 4 врати развива чудовищна мощност от 600 конски сили. Прототипът носи името XE SV Project 8 и се появи украсен с ексклузивен камуфлаж, създаден от SVO Design. Моделът премина дебютния си тест на предизвикателната „Северна дъга” на пистата „Нюрбургринг” и според създателите му предлага динамика на суперспортен автомобил. Прототипът Project 8 ще стане вторият колекционерски автомобил от SVO, задвижван от най-мощната версия на 5,0-литровия бензинов двигател V8 с механичен компресор на Jaguar, след успешното лансиране на Jaguar F-TYPE Project 7. За продажба в световен мащаб ще бъдат създадени не повече от 300 автомобила, като всеки един от тях ще бъде сглобен ръчно в Техническия център на SVO в Ковънтри.   Project 8 се задвижва от 5,0-литровия бензинов двигател V8 с механичен компресор на Jaguar с 600 к.с.   Дебютът на новия Jaguar XE SV Project 8 ще се състои по време на Фестивала на скоростта в Гудууд във Великобритания, а пълните спецификации за ще бъдат публикувани на сайта на Jaguar на в края на юни. „Назрял е моментът SVO да създаде най-екстремния мощен шосеен автомобил в историята на Jaguar. Екипът на SVO е обладан от дух на динамика и е отдаден на създаването на най-въодушевяващото усещане при шофиране, което можете да си представите. Клиентите ни по света бяха въодушевени от F-TYPE Project 7. Новият XE SV Project 8 отвежда аеродинамиката и високите показатели на друго ниво - той е създаден за ентусиастите и най-прозорливите колекционери. Цената за такъв екстремен и мощен спортен автомобил, наличен в строго ограничени бройки, ще отрази всичко това”, сподели Джон Едуърдс, изпълнителен директор на Jaguar Land Rover Special Operations.   Спортният седан с 4 врати направи първия си тест на „Северната дъга” на пистата „Нюрбургринг”.  

Британските инженери от специалния спортен отдел SVO (Special Vehicle Operations) направиха най-мощния, пъргав и екстремен Jaguar XE, създаван досега. Спортният седан с 4 врати развива чудовищна мощност от 600 конски сили. Прототипът носи името XE SV Project 8 и се появи украсен с ексклузивен камуфлаж, създаден от SVO Design. Моделът премина дебютния си тест на предизвикателната „Северна дъга” на пистата „Нюрбургринг” и според създателите му предлага динамика на суперспортен автомобил. Прототипът Project 8 ще стане вторият колекционерски автомобил от SVO, задвижван от най-мощната версия на 5,0-литровия бензинов двигател V8 с механичен компресор на Jaguar, след успешното лансиране на Jaguar F-TYPE Project 7. За продажба в световен мащаб ще бъдат създадени не повече от 300 автомобила, като всеки един от тях ще бъде сглобен ръчно в Техническия център на SVO в Ковънтри.

 

 

Дебютът на новия Jaguar XE SV Project 8 ще се състои по време на Фестивала на скоростта в Гудууд във Великобритания, а пълните спецификации за ще бъдат публикувани на сайта на Jaguar на в края на юни. „Назрял е моментът SVO да създаде най-екстремния мощен шосеен автомобил в историята на Jaguar. Екипът на SVO е обладан от дух на динамика и е отдаден на създаването на най-въодушевяващото усещане при шофиране, което можете да си представите. Клиентите ни по света бяха въодушевени от F-TYPE Project 7. Новият XE SV Project 8 отвежда аеродинамиката и високите показатели на друго ниво - той е създаден за ентусиастите и най-прозорливите колекционери. Цената за такъв екстремен и мощен спортен автомобил, наличен в строго ограничени бройки, ще отрази всичко това”, сподели Джон Едуърдс, изпълнителен директор на Jaguar Land Rover Special Operations.

 

 

Източник...


Етикети:Без
0 коментара
Докладвайте Принтиране

Прочетете още:

Отбелязвания