Новини

Последни новини

Ученици създадоха историческа игра за телефон

 Деца ще търсят "съкровища" около Паметника в Шумен за 1 юни   Виртуална викторина с елемент на приключения и следотърсачество в реалността създадоха Габриел Атанасов и Радостин Емануилов, ученици в СУ "Сава Доброплодни" в Шумен. Момчетата и техният преподавател Ангел Ангелов са направили играта "1300 години България", която вече може да се свали от "магазина" с приложения за телефони с андроид Google Play. Премиерата на играта е на 1 юни за Деня на детето, но приложението има едно съществено ограничение - пространствено - може да се играе само в Шумен и само в района на паметника "Създатели на българската държава". Историко-патриотичната игра била създадена след тест в училище на игра за ученици от 1 до 5 клас, която включвала различни QR кодове, пръснати из училищния двор и в класните стаи. Децата трябвало да стигнат до различни кодове, да отговорят на въпроси от учебния материал и чак тогава да получат следваща задача. На подобен принцип била изградена и играта за мобилните телефони.  В "1300 години България" има 10 плочки, разположени на различни места около комплекса "Създатели на българската държава" на билото на Шуменското плато. Местоположенията на плочките са обозначени във виртуална карта, част от приложението, а участниците трябва да ги открият една по една. При сканиране на QR кода им всеки участник получава интересни факти от историята и за самия паметник, а след събирането на всички 10 кода се отваря вратата към наградите. Преди това обаче трябва да се отговори на 1 произволно генериран въпрос на тема, спомената в някоя от 10-те плочки. При правилен отговор приложението генерира код, с който от информационния център на паметника "Създатели на българската държава" всеки получава награда. За 1 юни всички участници ще имат и грамота, а играта ще бъде достъпна постоянно и след празника.

 Деца ще търсят "съкровища" около Паметника в Шумен за 1 юни

 

Виртуална викторина с елемент на приключения и следотърсачество в реалността създадоха Габриел Атанасов и Радостин Емануилов, ученици в СУ "Сава Доброплодни" в Шумен. Момчетата и техният преподавател Ангел Ангелов са направили играта "1300 години България", която вече може да се свали от "магазина" с приложения за телефони с андроид Google Play. Премиерата на играта е на 1 юни за Деня на детето, но приложението има едно съществено ограничение - пространствено - може да се играе само в Шумен и само в района на паметника "Създатели на българската държава".

Историко-патриотичната игра била създадена след тест в училище на игра за ученици от 1 до 5 клас, която включвала различни QR кодове, пръснати из училищния двор и в класните стаи. Децата трябвало да стигнат до различни кодове, да отговорят на въпроси от учебния материал и чак тогава да получат следваща задача. На подобен принцип била изградена и играта за мобилните телефони. 

В "1300 години България" има 10 плочки, разположени на различни места около комплекса "Създатели на българската държава" на билото на Шуменското плато. Местоположенията на плочките са обозначени във виртуална карта, част от приложението, а участниците трябва да ги открият една по една. При сканиране на QR кода им всеки участник получава интересни факти от историята и за самия паметник, а след събирането на всички 10 кода се отваря вратата към наградите. Преди това обаче трябва да се отговори на 1 произволно генериран въпрос на тема, спомената в някоя от 10-те плочки. При правилен отговор приложението генерира код, с който от информационния център на паметника "Създатели на българската държава" всеки получава награда. За 1 юни всички участници ще имат и грамота, а играта ще бъде достъпна постоянно и след празника.

Към статията няма коментари. Напишете първия.

Източник...


Етикети:Без
0 коментара
Докладвайте Принтиране

Прочетете още:

Отбелязвания