Новини

Последни новини

Египет влага $10 млн. за връщане на туристите в Шарм ел Шейх

 Египет ще похарчи 10 млн. долара за кампания за привличане на туристи в Шарм ел Шейх, съобщава „РИА Новости”. Курортният град на брега на Червено море в Синайския полуостров загуби най-много от прекъсването през есента на 2015 г. на полетите от Русия и Великобритания към арабската страна. Ембаргото бе въведено от съображения за сигурност, след терористичния акт срещу руски пътнически самолет над Синайската пустиня. От туристическото министерство ще изготвят 6 месечен план за реклама и ще определят към кои страни основно да бъде насочена тя. Туризмът е един от основните източници за валута в хазната на Египет. До края на октомври 2105 г. отрасълът е осигурявал 11,5% от БВП на страната и 14% от валутните приходи. Най-много туристи в най-многолюдната арабска държава са идвал и от Русия, Великобритания, Германия, Италия и Франция.

 Египет ще похарчи 10 млн. долара за кампания за привличане на туристи в Шарм ел Шейх, съобщава „РИА Новости”. Курортният град на брега на Червено море в Синайския полуостров загуби най-много от прекъсването през есента на 2015 г. на полетите от Русия и Великобритания към арабската страна. Ембаргото бе въведено от съображения за сигурност, след терористичния акт срещу руски пътнически самолет над Синайската пустиня.

От туристическото министерство ще изготвят 6 месечен план за реклама и ще определят към кои страни основно да бъде насочена тя.

Туризмът е един от основните източници за валута в хазната на Египет. До края на октомври 2105 г. отрасълът е осигурявал 11,5% от БВП на страната и 14% от валутните приходи. Най-много туристи в най-многолюдната арабска държава са идвал и от Русия, Великобритания, Германия, Италия и Франция.

Към статията няма коментари. Напишете първия.

Източник...


Етикети:Без
0 коментара
Докладвайте Принтиране

Прочетете още:

Отбелязвания