Порции: 4
Необходими продукти:
500 г. кайма
1 яйце
1 филия бял хляб
1 глава лук
черен пипер
чубрица
1 кг. картофи
1 ч.ч. бира
2 твърдо сверени яйца
1 морков
1 кисела краставичка
150 г. кашкавал
олио
сол
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва с настъргания лук, натопената във вода и изстискана филия хляб, яйцето, черния пипер и чубрицата. Разстила се върху найлонов плик в правоъгълна форма. Настъргва се половината кашкавал върху цялата кайма, в единия край нареждаме по дължина нарязаното на четвъртини яйце нарязания на пръчици морков и кисела краставичка, завиваме на руло и внимателно прехвърляме в тавичка. Слагаме го в средата наръсваме с останалия кашкавал. Отстрани слагаме нарязаните като за пържене картофи, поръсваме ги с черен пипер поръсваме с олио и заливаме с бирата и 1 ч.ч. вода да покрие картофите и сол. Печем на умерена фурна до зачервяване на рулото и омекване на картофите.
Порции: 4
Необходими продукти:
500 г. кайма
1 яйце
1 филия бял хляб
1 глава лук
черен пипер
чубрица
1 кг. картофи
1 ч.ч. бира
2 твърдо сверени яйца
1 морков
1 кисела краставичка
150 г. кашкавал
олио
сол
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва с настъргания лук, натопената във вода и изстискана филия хляб, яйцето, черния пипер и чубрицата. Разстила се върху найлонов плик в правоъгълна форма. Настъргва се половината кашкавал върху цялата кайма, в единия край нареждаме по дължина нарязаното на четвъртини яйце нарязания на пръчици морков и кисела краставичка, завиваме на руло и внимателно прехвърляме в тавичка. Слагаме го в средата наръсваме с останалия кашкавал. Отстрани слагаме нарязаните като за пържене картофи, поръсваме ги с черен пипер поръсваме с олио и заливаме с бирата и 1 ч.ч. вода да покрие картофите и сол. Печем на умерена фурна до зачервяване на рулото и омекване на картофите.