-
![Задушен октопод](http://assets.kulinaria.bg/attachments/recipes-images/0000/0480/main/zadushen-oktopod.jpg?1327934731)
Начин на приготвяне
- Изчистваме, начукваме, изстъргваме и нарязваме октопода. Слагаме го да се вари в собствен сос на слаб огън.
- Когато месото омекне, прибавяме няколко лъжици зехтин.
- В останалия зехтин задушаваме лука, слагаме октопода и добавяме виното и оцета.
- След това прибавяме подправките и оставяме на слаб огън за около час. (Може да добавим също нарязани гъби, моркови и целина).
- Ястието сервираме топло, поръсено със ситно нарязан магданоз
![Задушен октопод](http://assets.kulinaria.bg/attachments/recipes-images/0000/0480/main/zadushen-oktopod.jpg?1327934731)
Начин на приготвяне
- Изчистваме, начукваме, изстъргваме и нарязваме октопода. Слагаме го да се вари в собствен сос на слаб огън.
- Когато месото омекне, прибавяме няколко лъжици зехтин.
- В останалия зехтин задушаваме лука, слагаме октопода и добавяме виното и оцета.
- След това прибавяме подправките и оставяме на слаб огън за около час. (Може да добавим също нарязани гъби, моркови и целина).
- Ястието сервираме топло, поръсено със ситно нарязан магданоз