Продукти
тесто за 16 -18 палачинки 20 см
5 яйца
500 мл прясно мляко
100 г заквасена сметана
2,5 ч.ч. брашно
щипка сол
2 с.л. разтопено масло
за пърженето - 2 с.л. зехтин с 2 с.л. масло
за пълнежа на 8 броя
1 с.л. зехтин + 2 с.л. масло
1/2 от малка глава стар лук
3 скилидки чесън
6 бр. големи гъби печурка
250 г розови скариди*
4-5 розички броколи (замразено или бланширано)
200 г крем сирене
50 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне
палачинки
яйцата се разбиват с тел, прибавя се половината мляко
примесва се брашното със солта
добавят се сметаната и разтопеното масло, разбърква до получаване на рядко тесто
смесват се маслото и зехтина и с полученото се маже тавата след всяка втора палачинка
пълнеж
зехтина и маслото се загряват и в тях се задушават много дребно нарязаните лук, чесън
след омекването им се добавят ситно нарязаните гъби, а след тях и скаридите (отцедени)
следват броколите, крем сиренето и кашкавала, всичко се обърква и се отдръпва от огъня
палачинките с епълнят с така приготвената смес, режат се на 3 или четири части и се овързват със стрък зелен лук.
* възможно е да се замени с някаква маринована или пушена риба
Продукти
тесто за 16 -18 палачинки 20 см
5 яйца
500 мл прясно мляко
100 г заквасена сметана
2,5 ч.ч. брашно
щипка сол
2 с.л. разтопено масло
за пърженето - 2 с.л. зехтин с 2 с.л. масло
за пълнежа на 8 броя
1 с.л. зехтин + 2 с.л. масло
1/2 от малка глава стар лук
3 скилидки чесън
6 бр. големи гъби печурка
250 г розови скариди*
4-5 розички броколи (замразено или бланширано)
200 г крем сирене
50 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне
палачинки
яйцата се разбиват с тел, прибавя се половината мляко
примесва се брашното със солта
добавят се сметаната и разтопеното масло, разбърква до получаване на рядко тесто
смесват се маслото и зехтина и с полученото се маже тавата след всяка втора палачинка
пълнеж
зехтина и маслото се загряват и в тях се задушават много дребно нарязаните лук, чесън
след омекването им се добавят ситно нарязаните гъби, а след тях и скаридите (отцедени)
следват броколите, крем сиренето и кашкавала, всичко се обърква и се отдръпва от огъня
палачинките с епълнят с така приготвената смес, режат се на 3 или четири части и се овързват със стрък зелен лук.
* възможно е да се замени с някаква маринована или пушена риба