ТУБЕРКУЛОЗА
Корени и 2-3 стръка и листа от троскот се варят в 1 л вода до нейното оцветяване. Отварата се прецежда. Пие се по една винена чаша 3 пъти на ден преди ядене в продължение на 1 месец.
Две супени лъжици от билката камшик се запарват с 400 мл вряла вода. Прецежда се след 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди ядене.
4 супени лъжици ситно накълцани корени жиловляк врат 20 минути в 800 мл вода. След това се прибавят 4 супени лъжици листа и всичко ври отново 5 минути. Отварата се прецежда и подсладява с 500 г пчелен мед. Пие се по една кафяна чашка 4 пъти дневно преди ядене.
В сок от 10 лимона се поставят 10 добре измити яйца. Стоят така при нормална температура, докато черупките се стопят и яйцата останат само със ципите. Изваждат се яйцата и се прибавя 300 г пчелен мед и 500 мл вино от алжирка. Разбърква се добре. Полученият сироп се пие 3 пъти на ден по 1 супена лъжица половин час преди ядене.
В 500 мл прясно мляко се варят 15-20 мин. 25 г листа и корени от подбел. Отварата се пие 3 пъти по една кафяна чашка преди ядене в продължение на два месеца.
Смесват се добре 150 г кърма със 150 г смлени корени от божур, 150 г свинска мас и 150 г мед и се изяжда за една седмица. Процедурата се повтаря.
ТУБЕРКУЛОЗА
Корени и 2-3 стръка и листа от троскот се варят в 1 л вода до нейното оцветяване. Отварата се прецежда. Пие се по една винена чаша 3 пъти на ден преди ядене в продължение на 1 месец.
Две супени лъжици от билката камшик се запарват с 400 мл вряла вода. Прецежда се след 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди ядене.
4 супени лъжици ситно накълцани корени жиловляк врат 20 минути в 800 мл вода. След това се прибавят 4 супени лъжици листа и всичко ври отново 5 минути. Отварата се прецежда и подсладява с 500 г пчелен мед. Пие се по една кафяна чашка 4 пъти дневно преди ядене.
В сок от 10 лимона се поставят 10 добре измити яйца. Стоят така при нормална температура, докато черупките се стопят и яйцата останат само със ципите. Изваждат се яйцата и се прибавя 300 г пчелен мед и 500 мл вино от алжирка. Разбърква се добре. Полученият сироп се пие 3 пъти на ден по 1 супена лъжица половин час преди ядене.
В 500 мл прясно мляко се варят 15-20 мин. 25 г листа и корени от подбел. Отварата се пие 3 пъти по една кафяна чашка преди ядене в продължение на два месеца.
Смесват се добре 150 г кърма със 150 г смлени корени от божур, 150 г свинска мас и 150 г мед и се изяжда за една седмица. Процедурата се повтаря.