НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ОКОЛО 500 ГР СВИНСКО МЕСО,1 ВРЪЗКА ПРЕСЕН ДЖОДЖЕН,ОКОЛО 350-400 ГР ГЪБИ,2 ЧАЕНИ ЧАШИ ОРИЗ,СОЛ НА ВКУС,ОКОЛО 100 МЛ ОЛИО.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
НАРЯЗВАТЕ НА ПАРЧЕТА МЕСОТО И ГО СВАРЯВАТЕ ЗА ОКОЛО 30 МИНУТИ.ОЦЕДЕТЕ ГО И ЗАПАЗЕТЕ БУЛЬОНА.В ТЕНДЖЕРА СЛОЖЕТЕ НАРЯЗАНИТЕ НА ЕДРИ ШАЙБИ ГЪБИТЕ И ГИ ЗАДУШЕТЕ В ОЛИОТО,ДОБАВЕТЕ МЕСОТО ДА СЕ ЗАПЪРЖИ ЛЕКО С ГЪБИТЕ И ПРИБАВЕТЕ ИЗМИТИЯ И СИТНО НАРЯЗАН ДЖОДЖЕН.СЛЕД ТОВА ПРИБАВЕТЕ ИЗМИТИЯ И ПОЧИСТЕН ОРИЗ ДА СЕ ПОЗАПЪРЖИ ДОКАТО ДОБИЕ СТЪКЛЕН ЦВЯТ.КЪМ ЯСТИЕТО ИЗСИПЕТЕ 300 МЛ ТОПЪЛ БУЛЬОН ОТ ТОЗИ В КОИТО СТЕ ВАРИЛИ МЕСОТО,ПОСОЛЕТЕ НА ВКУС.СЛЕД КАТО ОРИЗА ПОЕМЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БУЛЬОНА (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") ИЗСИПЕТЕ В ТАВА ,ЗАЛЕЙТЕ С 1 ЛИТЪР И 1ОО МЛ БУЛЬОН (АКО НЯМАТЕ ДОСТАТЪЧНО БУЛЬОН ДОПЪЛНЕТЕ С ВОДА).ЗАПЕЧЕТЕ ЯСТИЕТО НА УМЕРЕНА ФУРНА ДОКАТО ОСТАНЕ НА МАЗНИНА.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ОКОЛО 500 ГР СВИНСКО МЕСО,1 ВРЪЗКА ПРЕСЕН ДЖОДЖЕН,ОКОЛО 350-400 ГР ГЪБИ,2 ЧАЕНИ ЧАШИ ОРИЗ,СОЛ НА ВКУС,ОКОЛО 100 МЛ ОЛИО.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
НАРЯЗВАТЕ НА ПАРЧЕТА МЕСОТО И ГО СВАРЯВАТЕ ЗА ОКОЛО 30 МИНУТИ.ОЦЕДЕТЕ ГО И ЗАПАЗЕТЕ БУЛЬОНА.В ТЕНДЖЕРА СЛОЖЕТЕ НАРЯЗАНИТЕ НА ЕДРИ ШАЙБИ ГЪБИТЕ И ГИ ЗАДУШЕТЕ В ОЛИОТО,ДОБАВЕТЕ МЕСОТО ДА СЕ ЗАПЪРЖИ ЛЕКО С ГЪБИТЕ И ПРИБАВЕТЕ ИЗМИТИЯ И СИТНО НАРЯЗАН ДЖОДЖЕН.СЛЕД ТОВА ПРИБАВЕТЕ ИЗМИТИЯ И ПОЧИСТЕН ОРИЗ ДА СЕ ПОЗАПЪРЖИ ДОКАТО ДОБИЕ СТЪКЛЕН ЦВЯТ.КЪМ ЯСТИЕТО ИЗСИПЕТЕ 300 МЛ ТОПЪЛ БУЛЬОН ОТ ТОЗИ В КОИТО СТЕ ВАРИЛИ МЕСОТО,ПОСОЛЕТЕ НА ВКУС.СЛЕД КАТО ОРИЗА ПОЕМЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БУЛЬОНА (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") ИЗСИПЕТЕ В ТАВА ,ЗАЛЕЙТЕ С 1 ЛИТЪР И 1ОО МЛ БУЛЬОН (АКО НЯМАТЕ ДОСТАТЪЧНО БУЛЬОН ДОПЪЛНЕТЕ С ВОДА).ЗАПЕЧЕТЕ ЯСТИЕТО НА УМЕРЕНА ФУРНА ДОКАТО ОСТАНЕ НА МАЗНИНА.