НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ЗА БЛАТА:
5 ЯЙЦА,9 СУП.ЛЪЖ.ЗАХАР,10 СУП.ЛЪЖ.БРАШНО,1 БАКПУЛВЕР,2 СУП.ЛЪЖ.КАКАО,1 СУП.ЛЪЖ.НИШЕСТЕ,1 СУП.ЛЪЖ ОЛИО.
ЗА ПЛЪНКАТА.
1 ЛИТЪР ПРЯСНО МЛЯКО,4 ЖЪЛТЪКА,5 СУП.ЛЪЖ.БРАШНО,1 ВАНИЛИЯ,1 Ч.ЧАША ЗАХАР,1 ШОКОЛАД (100 ГР),КЪМ 7-8 РЕЗЕНЧЕТА ПРАСКОВИ ОБЕЛЕНИ ОТ КОМПОТ,2 ПАКЕТЧЕТА ЖЕЛАТИН.
ЗА УКРАСАТА:
ПРАСКОВИ ОТ КОМПОТ,3-4 СУП.ЛЪЖ.ТЕЧЕН ШОКОЛАД,ПУДРА ЗАХАР,ФИЛИРАНИ БАДЕМИ
1.РАЗБИЙТЕ ДО ПОБЕЛЯВАНЕ ЖЪЛТЪЦИТЕ С ПОЛОВИНАТА ОТ ЗАХАРТА.С ОСТАНАЛАТА ЗАХАР РАЗБИЙТЕ И БЕЛТЪЦИТЕ НА СНЯГ.
2.СМЕСЕТЕ БРАШНОТО,БАКПУЛВЕРА,КАКАОТО И НИШЕСТЕТО И ГИ ДОБАВЕТЕ НА ПОРЦИИ ПРИ ЖЪЛТЪЦИТЕ,КАТО РЕДУВАТЕ С БЕЛТЪЦИТЕ.
3.ПРИБАВЕТЕ И ОЛИОТО И РАЗБЪРКАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО.ИЗСИПЕТЕ СМЕСТА В НАМАСЛЕНА И ПОРЪСЕНА С КАКАО ФОРМА ЗА ТОРТА ( С ДИАМЕТЪР 26 СМ).
4.ПЕЧЕТЕ НА УМЕРЕНА ФУРНА ПРИ 180 ГРАДУСА ЗА 30-35 МИНУТИ.СЛЕД КАТО СЕ ОХЛАДИ,РАЗРЕЖЕТЕ БЛАТА ХОРИЗОНТАЛНО НА ДВЕ(НАЙ ЛЕСНО СТАВА С КОНЕЦ КАТО ПРЕРЯЗВАТЕ БЛАТА И БАВНО ДВИЖИТЕ КОНЕЦА С ДВЕ РЪЦЕ ДО КАТО КОНЕЦА ПРЕМИНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ БЛАТ).ГОРНАТА ЧАСТ НАРЕЖЕТЕ НА 16 ТРИЪГЪЛНИКА.
5.ЗА ПЛЪНКАТА В МАЛКО СТУДЕНО МЛЯКО ОТДЕЛЕНО ОТ ЛИТЪРА МЛЯКО РАЗБИВАМЕ ДОБРЕ БРАШНОТО,ОТДЕЛНО РАЗБИВАМЕ И ЖЪЛТЪЦИТЕ.СЛАГА СЕ МЛЯКОТО НА КОТЛОНА ДА ЗАВРИ,ДОБАВЯТ СЕ ВАНИЛИЯТА,ЗАХАРТА,ПОСТЕПЕННО ЖЪЛТЪЦИТЕ И НАКРАЯ БРАШНЕНАТА КАША.КОТЛОНЪТ СЕ НАМАЛЯВА И СЕ БЪРКА НЕПРЕКЪСНАТО ДО ПОЛУЧАВАНЕТО НА ГЛАДЪК КРЕМ.
6.НАТРОШЕТЕ ШОКОЛАДА.РАЗТОПЕТЕ ЖЕЛАТИНА,ПРЕДВАРИТЕЛНО НАКИСНАТ В СТУДЕНА ВОДА И ГО ПРИБАВЕТЕ КЪМ ЛЕКО ИЗТИНАЛИЯ КРЕМ.ДОБАВЕТЕ ПРАСКОВИТЕ НА КУБЧЕТА И ШОКОЛАДА.
7.ВЗЕМЕТЕ КУПА С ДИАМЕТЪР НА ОТВОРА ПО МАЛЪК ОТ ДИАМЕТЪРА НА БЛАТА И Я ЗАСТЕЛЕТЕ С ОПАКОВЪЧНО ФОЛИО.
8.ИЗСИПЕТЕ ПЛЪНКАТА,ЗАГЛАДЕТЕ ХУБАВО И СЛОЖЕТЕ В ХЛАДИЛНИКА ЗА ТРИ-ЧЕТИРИ ЧАСА (ЗА ПО БЪРЗО СЛОЖЕТЕ КРЕМА ЗА 30 МИНУТИ ВЪВ ФРИЗЕРА И ПОСЛЕ В ХЛАДИЛНИКА ЗА ЧАС И ПОЛОВИНА).
9.СЛЕД КАТО КРЕМЪТ СЕ СТЕГНЕ,СЛОЖЕТЕ ОТГОРЕ ЦЕЛИЯ БЛАТ,СИРОПИРАЙТЕ ГО СЪС СОКА ОТ КОМПОТА,И ОБЪРНЕТЕ ВНИМАТЕЛНО КУПАТА ВЪРХУ ПОДХОДЯЩАТА ЧИНИЯ ЗА ТОРТА.
10.НАРЕДЕТЕ НАРЯЗАНИТЕ ТРИЪГЪЛНИЦИ,СЪЩО ПРЕДВАРИТЕЛНО СИРОПИРАНИ,КАТО ГИ ПОСТАВЯТЕ С ВЪРХА НАГОРЕ,ПЛЪТНО ЕДИН ДО ДРУГ,И ЛЕКО ГИ ПРИТИСНЕТЕ КЪМ КУПОЛА С ПЛЪНКАТА.
11.ОТ ГОРЕ УКРАСЕТЕ С РЕЗЕНИ ОТ ОСТАНАЛИТЕ ПРАСКОВИ,КАТО ГИ СЛАГАТЕ МЕЖДУ ВРЪХЧЕТАТА НА ТРИЪГЪЛНИЦИТЕ.СРЕДАТА ЗАПЪЛНЕТЕ С ТЕЧНИЯ ШОКОЛАД И ПОРЪСЕТЕ ФИЛИРАНИТЕ БАДЕМИ.ПОРЪСЕТЕ ТРИЪГЪЛНИЦИТЕ С ПУДРА ЗАХАР И ВЪРНЕТЕ ТОРТАТА ЗА НЯКОЛКО ЧАСА В ХЛАДИЛНИКА.РЕЦЕПТАТА ЗА ТАЗИ РАЗКОШНА ТОРТА Е ОТ ПОЧИТАТЕЛКА НА ''КУЛИНАРЕН ЖУРНАЛ'',НО С ДОСТА ПРОМЕНИ ОТ МОЯ СТРАНА И СЕ ПОЛУЧИ ГОЛЯМА ВКУСОТИЙКА.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ЗА БЛАТА:
5 ЯЙЦА,9 СУП.ЛЪЖ.ЗАХАР,10 СУП.ЛЪЖ.БРАШНО,1 БАКПУЛВЕР,2 СУП.ЛЪЖ.КАКАО,1 СУП.ЛЪЖ.НИШЕСТЕ,1 СУП.ЛЪЖ ОЛИО.
ЗА ПЛЪНКАТА.
1 ЛИТЪР ПРЯСНО МЛЯКО,4 ЖЪЛТЪКА,5 СУП.ЛЪЖ.БРАШНО,1 ВАНИЛИЯ,1 Ч.ЧАША ЗАХАР,1 ШОКОЛАД (100 ГР),КЪМ 7-8 РЕЗЕНЧЕТА ПРАСКОВИ ОБЕЛЕНИ ОТ КОМПОТ,2 ПАКЕТЧЕТА ЖЕЛАТИН.
ЗА УКРАСАТА:
ПРАСКОВИ ОТ КОМПОТ,3-4 СУП.ЛЪЖ.ТЕЧЕН ШОКОЛАД,ПУДРА ЗАХАР,ФИЛИРАНИ БАДЕМИ
1.РАЗБИЙТЕ ДО ПОБЕЛЯВАНЕ ЖЪЛТЪЦИТЕ С ПОЛОВИНАТА ОТ ЗАХАРТА.С ОСТАНАЛАТА ЗАХАР РАЗБИЙТЕ И БЕЛТЪЦИТЕ НА СНЯГ.
2.СМЕСЕТЕ БРАШНОТО,БАКПУЛВЕРА,КАКАОТО И НИШЕСТЕТО И ГИ ДОБАВЕТЕ НА ПОРЦИИ ПРИ ЖЪЛТЪЦИТЕ,КАТО РЕДУВАТЕ С БЕЛТЪЦИТЕ.
3.ПРИБАВЕТЕ И ОЛИОТО И РАЗБЪРКАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО.ИЗСИПЕТЕ СМЕСТА В НАМАСЛЕНА И ПОРЪСЕНА С КАКАО ФОРМА ЗА ТОРТА ( С ДИАМЕТЪР 26 СМ).
4.ПЕЧЕТЕ НА УМЕРЕНА ФУРНА ПРИ 180 ГРАДУСА ЗА 30-35 МИНУТИ.СЛЕД КАТО СЕ ОХЛАДИ,РАЗРЕЖЕТЕ БЛАТА ХОРИЗОНТАЛНО НА ДВЕ(НАЙ ЛЕСНО СТАВА С КОНЕЦ КАТО ПРЕРЯЗВАТЕ БЛАТА И БАВНО ДВИЖИТЕ КОНЕЦА С ДВЕ РЪЦЕ ДО КАТО КОНЕЦА ПРЕМИНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ БЛАТ).ГОРНАТА ЧАСТ НАРЕЖЕТЕ НА 16 ТРИЪГЪЛНИКА.
5.ЗА ПЛЪНКАТА В МАЛКО СТУДЕНО МЛЯКО ОТДЕЛЕНО ОТ ЛИТЪРА МЛЯКО РАЗБИВАМЕ ДОБРЕ БРАШНОТО,ОТДЕЛНО РАЗБИВАМЕ И ЖЪЛТЪЦИТЕ.СЛАГА СЕ МЛЯКОТО НА КОТЛОНА ДА ЗАВРИ,ДОБАВЯТ СЕ ВАНИЛИЯТА,ЗАХАРТА,ПОСТЕПЕННО ЖЪЛТЪЦИТЕ И НАКРАЯ БРАШНЕНАТА КАША.КОТЛОНЪТ СЕ НАМАЛЯВА И СЕ БЪРКА НЕПРЕКЪСНАТО ДО ПОЛУЧАВАНЕТО НА ГЛАДЪК КРЕМ.
6.НАТРОШЕТЕ ШОКОЛАДА.РАЗТОПЕТЕ ЖЕЛАТИНА,ПРЕДВАРИТЕЛНО НАКИСНАТ В СТУДЕНА ВОДА И ГО ПРИБАВЕТЕ КЪМ ЛЕКО ИЗТИНАЛИЯ КРЕМ.ДОБАВЕТЕ ПРАСКОВИТЕ НА КУБЧЕТА И ШОКОЛАДА.
7.ВЗЕМЕТЕ КУПА С ДИАМЕТЪР НА ОТВОРА ПО МАЛЪК ОТ ДИАМЕТЪРА НА БЛАТА И Я ЗАСТЕЛЕТЕ С ОПАКОВЪЧНО ФОЛИО.
8.ИЗСИПЕТЕ ПЛЪНКАТА,ЗАГЛАДЕТЕ ХУБАВО И СЛОЖЕТЕ В ХЛАДИЛНИКА ЗА ТРИ-ЧЕТИРИ ЧАСА (ЗА ПО БЪРЗО СЛОЖЕТЕ КРЕМА ЗА 30 МИНУТИ ВЪВ ФРИЗЕРА И ПОСЛЕ В ХЛАДИЛНИКА ЗА ЧАС И ПОЛОВИНА).
9.СЛЕД КАТО КРЕМЪТ СЕ СТЕГНЕ,СЛОЖЕТЕ ОТГОРЕ ЦЕЛИЯ БЛАТ,СИРОПИРАЙТЕ ГО СЪС СОКА ОТ КОМПОТА,И ОБЪРНЕТЕ ВНИМАТЕЛНО КУПАТА ВЪРХУ ПОДХОДЯЩАТА ЧИНИЯ ЗА ТОРТА.
10.НАРЕДЕТЕ НАРЯЗАНИТЕ ТРИЪГЪЛНИЦИ,СЪЩО ПРЕДВАРИТЕЛНО СИРОПИРАНИ,КАТО ГИ ПОСТАВЯТЕ С ВЪРХА НАГОРЕ,ПЛЪТНО ЕДИН ДО ДРУГ,И ЛЕКО ГИ ПРИТИСНЕТЕ КЪМ КУПОЛА С ПЛЪНКАТА.
11.ОТ ГОРЕ УКРАСЕТЕ С РЕЗЕНИ ОТ ОСТАНАЛИТЕ ПРАСКОВИ,КАТО ГИ СЛАГАТЕ МЕЖДУ ВРЪХЧЕТАТА НА ТРИЪГЪЛНИЦИТЕ.СРЕДАТА ЗАПЪЛНЕТЕ С ТЕЧНИЯ ШОКОЛАД И ПОРЪСЕТЕ ФИЛИРАНИТЕ БАДЕМИ.ПОРЪСЕТЕ ТРИЪГЪЛНИЦИТЕ С ПУДРА ЗАХАР И ВЪРНЕТЕ ТОРТАТА ЗА НЯКОЛКО ЧАСА В ХЛАДИЛНИКА.РЕЦЕПТАТА ЗА ТАЗИ РАЗКОШНА ТОРТА Е ОТ ПОЧИТАТЕЛКА НА ''КУЛИНАРЕН ЖУРНАЛ'',НО С ДОСТА ПРОМЕНИ ОТ МОЯ СТРАНА И СЕ ПОЛУЧИ ГОЛЯМА ВКУСОТИЙКА.