НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 ГР ЗРЯЛ БОБ,3-4 ГЛАВИ КРОМИД ЛУК,2-3 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН,2 МОРКОВА (СИТНО НАРЯЗАНИ),ОКОЛО 150 МЛ ДОМАТЕНО ПЮРЕ,1 СУП.ЛЪЖ.ДЖОДЖЕН,1/2 СУП.ЛЪЖ.ДЕВИСИЛ,1/2 ВРЪЗКА МАГДАНОЗ (СИТНО НАРЯЗАН ),1 СУП.ЛЪЖ.ЧЕРВЕН ПИПЕР,3-4 СУП.ЛЪЖ.БРАШНО,ОКОЛО 150 МЛ ОЛИО,СОЛ НА ВКУС.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
НАКИСВАТЕ БОБА В СТУДЕНА ВОДА ЗА НЯКОЛКО ЧАСА.СЛЕД ТОВА ГО ИЗМИВАТЕ,СЛАГАТЕ ГО В ПОДХОДЯЩА ТЕНДЖЕРА И ГО СВАРЯВАТЕ.СЛЕД КАТО Е ГОТОВ ПРИГОТВЕТЕ ЗАПРЪЖКАТА.В ТИГАН ИЗСИПЕТЕ МАЗНИНАТА,ПРИБАВЕТЕ БРАШНОТО И СЛОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПЪРЖИ ХУБАВО ДО БЛЕДО ЗЛАТИСТ ЦВЯТ НА БРАШНОТО.МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА ,ПРИБАВЕТЕ ЧЕРВЕНИЯ ПИПЕР,РАЗБЪРКАЙТЕ ХУБАВО И ПОСТЕПЕННО ПРИБАВЕТЕ КЪМ БОБА С НЕПРЕКЪСНАТО БЪРКАНЕ.ПРИБАВЕТЕ МАГДАНОЗА,ДЕВИСИЛА,ДЖОДЖЕНА И ВЪРНЕТЕ БОБА НА КОТЛОНА ПРИ УМЕРЕНА ТЕМПЕРАТУРА ДА КЛОКНЕ ЗА 5-6 МИНУТИ И ГО МАХНЕТЕ.НАРЕЖЕТЕ НА ЕДРО КРОМИДА,МОРКОВИТЕ НА СИТНО И ЗАДУШЕТЕ В МАЛКО МАЗНИНА ДО ПЪЛНО ОМЕКВАНЕ НА КРОМИДА.ПРИБАВЕТЕ ДОМАТЕНОТО ПЮРЕ ДА СЕ ЗАПЪРЖИ ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ С ЛУКА И МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА.ПРИБАВЕТЕ КЪМ ГОТОВИЯ БОБ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").ПРИБАВЕТЕ СОЛ НА ВКУС И ИЗСИПЕТЕ В ТАВА.ЗАПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯТА ФУРНА НА 200 ГРАДУСА ДОКАТО СЕ ПОЛУЧИ ЛЕКА КОРИЧКА ОТГОРЕ.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 ГР ЗРЯЛ БОБ,3-4 ГЛАВИ КРОМИД ЛУК,2-3 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН,2 МОРКОВА (СИТНО НАРЯЗАНИ),ОКОЛО 150 МЛ ДОМАТЕНО ПЮРЕ,1 СУП.ЛЪЖ.ДЖОДЖЕН,1/2 СУП.ЛЪЖ.ДЕВИСИЛ,1/2 ВРЪЗКА МАГДАНОЗ (СИТНО НАРЯЗАН ),1 СУП.ЛЪЖ.ЧЕРВЕН ПИПЕР,3-4 СУП.ЛЪЖ.БРАШНО,ОКОЛО 150 МЛ ОЛИО,СОЛ НА ВКУС.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
НАКИСВАТЕ БОБА В СТУДЕНА ВОДА ЗА НЯКОЛКО ЧАСА.СЛЕД ТОВА ГО ИЗМИВАТЕ,СЛАГАТЕ ГО В ПОДХОДЯЩА ТЕНДЖЕРА И ГО СВАРЯВАТЕ.СЛЕД КАТО Е ГОТОВ ПРИГОТВЕТЕ ЗАПРЪЖКАТА.В ТИГАН ИЗСИПЕТЕ МАЗНИНАТА,ПРИБАВЕТЕ БРАШНОТО И СЛОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПЪРЖИ ХУБАВО ДО БЛЕДО ЗЛАТИСТ ЦВЯТ НА БРАШНОТО.МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА ,ПРИБАВЕТЕ ЧЕРВЕНИЯ ПИПЕР,РАЗБЪРКАЙТЕ ХУБАВО И ПОСТЕПЕННО ПРИБАВЕТЕ КЪМ БОБА С НЕПРЕКЪСНАТО БЪРКАНЕ.ПРИБАВЕТЕ МАГДАНОЗА,ДЕВИСИЛА,ДЖОДЖЕНА И ВЪРНЕТЕ БОБА НА КОТЛОНА ПРИ УМЕРЕНА ТЕМПЕРАТУРА ДА КЛОКНЕ ЗА 5-6 МИНУТИ И ГО МАХНЕТЕ.НАРЕЖЕТЕ НА ЕДРО КРОМИДА,МОРКОВИТЕ НА СИТНО И ЗАДУШЕТЕ В МАЛКО МАЗНИНА ДО ПЪЛНО ОМЕКВАНЕ НА КРОМИДА.ПРИБАВЕТЕ ДОМАТЕНОТО ПЮРЕ ДА СЕ ЗАПЪРЖИ ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ С ЛУКА И МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА.ПРИБАВЕТЕ КЪМ ГОТОВИЯ БОБ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").ПРИБАВЕТЕ СОЛ НА ВКУС И ИЗСИПЕТЕ В ТАВА.ЗАПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯТА ФУРНА НА 200 ГРАДУСА ДОКАТО СЕ ПОЛУЧИ ЛЕКА КОРИЧКА ОТГОРЕ.