Продукти : ( така както го направих )
За тестото :
120 гр. краве масло
100 гр. кристална захар
250 гр. брашно
1 яйце
1 пак. ванилия
настърганата кора на един лимон
За пълнежа:
6 малки ябълки
няколко с.л. вишнев конфитюр
шепа нарязани на едро бадеми
1 пак. крем ''пастичера''
филирани бадеми за поръсване
Нарежете студеното масло на малки парчета , добавете всички останали продукти и замесете меко тесто . Напревете го на топка , загънете в полиетиленово фолио и приберете в хладилник за 30 мин.
Извадете охладеното тесто . Сложете го на хария за печене и разточете на 4-5 мм. и с диаметър няколко сантиметра по - голям от тава (24 см.) в която ще печете . Приплъзнете хартията в нея и оформете високия борд от тесто .
Надупчете дъното с вилица . Обелете и почистете от семките ябълките . Наредете ги върху тестото . Едро нарязаните бадеми смесете с вишневия конфитюр . Напълнете ябълките с него .
Аз използвах този път готов крем ''пастичера'' , който само смесих с прясно мляко и излях върху ябълките . Вие може да ползвате този ,който е посочила www.blogspot.it/2009/06/blog-post_29.html">Йоли или си направите по следната рецепта :
Продукти :
250 мл. прясно мляко
3 жълтъка
60 гр. захар
2 с.л. брашно
1 ванилия
Смесете всички продукти , сложете ги на котлона да се сгъстят леко , и изсипете върху ябълките .
Изпечете сладкиша на 170 гр. около 40 мин. Оставете го да се охлади напълно преди да го извадите от тавата .
Поръсете готовия сладкиш със запечените на сух тиган филирани бадеми и щипка пудра захар .
Да ви е сладко ...невероятен е :) ! Чаооо от мен и хубава нова седмица :* !
Продукти : ( така както го направих )
За тестото :
120 гр. краве масло
100 гр. кристална захар
250 гр. брашно
1 яйце
1 пак. ванилия
настърганата кора на един лимон
За пълнежа:
6 малки ябълки
няколко с.л. вишнев конфитюр
шепа нарязани на едро бадеми
1 пак. крем ''пастичера''
филирани бадеми за поръсване
Нарежете студеното масло на малки парчета , добавете всички останали продукти и замесете меко тесто . Напревете го на топка , загънете в полиетиленово фолио и приберете в хладилник за 30 мин.
Извадете охладеното тесто . Сложете го на хария за печене и разточете на 4-5 мм. и с диаметър няколко сантиметра по - голям от тава (24 см.) в която ще печете . Приплъзнете хартията в нея и оформете високия борд от тесто .
Надупчете дъното с вилица . Обелете и почистете от семките ябълките . Наредете ги върху тестото . Едро нарязаните бадеми смесете с вишневия конфитюр . Напълнете ябълките с него .
Аз използвах този път готов крем ''пастичера'' , който само смесих с прясно мляко и излях върху ябълките . Вие може да ползвате този ,който е посочила Йоли или си направите по следната рецепта :
Продукти :
250 мл. прясно мляко
3 жълтъка
60 гр. захар
2 с.л. брашно
1 ванилия
Смесете всички продукти , сложете ги на котлона да се сгъстят леко , и изсипете върху ябълките .
Изпечете сладкиша на 170 гр. около 40 мин. Оставете го да се охлади напълно преди да го извадите от тавата .
Поръсете готовия сладкиш със запечените на сух тиган филирани бадеми и щипка пудра захар .
Да ви е сладко ...невероятен е :) ! Чаооо от мен и хубава нова седмица :* !