Крем карамела е любим десерт!Обикновен и неповторим едновременно – един крем за които са ви нужни само 4 съставки.Мили приятели,това е една страхотна идея за съботна глезотийка. НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 1 л. прясно мляко,6 яйца,250 гр. захар,ванилия,120-130 гр. захар за карамелизиране . НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Захарта предвидена за карамелизиране се слага в подходящ съд с 2 супени лъжици вода. Карамелизира се, като се внимава да не загори и се разпределя по дъното на купичките за крем карамел.Разбивам яйцата и захарта, докато се разтопи захарта.За по бързо и лесно разбивам с миксера (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка"). Затоплям леко млякото и към него с бъркане добавям яйчната смес. Разбърквам за минутка и отдръпвам от огъня . Ароматизирам с ванилия и разпределям сместа в купичките с карамела.Нареждам в дълбока тава купичките с крем карамела,изсипвам вода в тавата,не по малко от 2 пръста от дъното.Пека на средно силна фурна за около 50 минути. Включвам фурната с вентилатор на 180°С до изпичането на крема. Водата в тавата не бива да кипва, защото кремът става на шупли. Ако нивото и намалее трябва да долеете с топла вода. СТРАХОТЕН ДЕСЕРТ. |
Крем карамела е любим десерт!Обикновен и неповторим едновременно – един крем за които са ви нужни само 4 съставки.Мили приятели,това е една страхотна идея за съботна глезотийка.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 1 л. прясно мляко,6 яйца,250 гр. захар,ванилия,120-130 гр. захар за карамелизиране . НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Захарта предвидена за карамелизиране се слага в подходящ съд с 2 супени лъжици вода. Карамелизира се, като се внимава да не загори и се разпределя по дъното на купичките за крем карамел.Разбивам яйцата и захарта, докато се разтопи захарта.За по бързо и лесно разбивам с миксера (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка"). Затоплям леко млякото и към него с бъркане добавям яйчната смес. Разбърквам за минутка и отдръпвам от огъня . Ароматизирам с ванилия и разпределям сместа в купичките с карамела.Нареждам в дълбока тава купичките с крем карамела,изсипвам вода в тавата,не по малко от 2 пръста от дъното.Пека на средно силна фурна за около 50 минути. Включвам фурната с вентилатор на 180°С до изпичането на крема. Водата в тавата не бива да кипва, защото кремът става на шупли. Ако нивото и намалее трябва да долеете с топла вода. СТРАХОТЕН ДЕСЕРТ. |