НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
600 ГР КАЙМА,2 ГЛАВИ КРОМИД ЛУК,1/4 ЧАЕНА ЧАША ГАЛЕТА,ОКОЛО 100 ГР КАШКАВАЛ,ОКОЛО 700-800 МЛ ДОМАТЕНО ПЮРЕ,60 МЛ ОЛИО,2-3 СТРЪКА МАГДАНОЗ,1 ЧАЕНА ЛЪЖИЦА ЗАХАР,ОКОЛО 1 КАФЕНА ЛЪЖИЧКА ДЖОДЖЕН,СОЛ НА ВКУС.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В ГОЛЯМ СЪД СЛАГАМЕ КАЙМАТА,ГАЛЕТАТА, КРОМИД ЛУКА (НАСТЪРГАН ПРЕДВАРИТЕЛНО ),ДЖОДЖЕНА.ПОРЪСВАМЕ СЪС СОЛ НА ВКУС И ОМЕСВАМЕ ДОБРЕ.ОФОРМЯМЕ КЮФТЕТА (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") И ГИ ПОДРЕЖДАМЕ В НАМАЗАНА С ОЛИО ТАВА.ПЕЧЕМ ОКОЛО 20-25 МИНУТИ ВЪВ ФУРНА,ЗАГРЯТА НА 180-200 ГРАДУСА.
В ТЕНДЖЕРА СИПВАМЕ ОЛИОТО,ДОБАВЯМЕ ЗАХАРТА,НАСТЪРГАНИЯ КАШКАВАЛ.ОВКУСЯВАМЕ СЪС СОЛ.ОСТАВЯМЕ СОСЪТ ДА ВРИ ЗА ОКОЛО 4-5 МИНУТИ.С ГОТОВИЯ ДОМАТЕН СОС ЗАЛИВАМЕ КЮФТЕТАТА И ГИ ЗАПИЧАМЕ ОЩЕ 10 МИНУТИ.ПРЕДИ ДА ИЗВАДИМ ГОТОВОТО ЯСТИЕ ОТ ФУРНАТА,ПРИБАВЯМЕ НАРЯЗАНИЯ НА СИТНО МАГДАНОЗ.
ЯСТИЕТО СТАВА СЪС СТРАХОТЕН ВКУС И АРОМАТ.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
600 ГР КАЙМА,2 ГЛАВИ КРОМИД ЛУК,1/4 ЧАЕНА ЧАША ГАЛЕТА,ОКОЛО 100 ГР КАШКАВАЛ,ОКОЛО 700-800 МЛ ДОМАТЕНО ПЮРЕ,60 МЛ ОЛИО,2-3 СТРЪКА МАГДАНОЗ,1 ЧАЕНА ЛЪЖИЦА ЗАХАР,ОКОЛО 1 КАФЕНА ЛЪЖИЧКА ДЖОДЖЕН,СОЛ НА ВКУС.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В ГОЛЯМ СЪД СЛАГАМЕ КАЙМАТА,ГАЛЕТАТА, КРОМИД ЛУКА (НАСТЪРГАН ПРЕДВАРИТЕЛНО ),ДЖОДЖЕНА.ПОРЪСВАМЕ СЪС СОЛ НА ВКУС И ОМЕСВАМЕ ДОБРЕ.ОФОРМЯМЕ КЮФТЕТА (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") И ГИ ПОДРЕЖДАМЕ В НАМАЗАНА С ОЛИО ТАВА.ПЕЧЕМ ОКОЛО 20-25 МИНУТИ ВЪВ ФУРНА,ЗАГРЯТА НА 180-200 ГРАДУСА.
В ТЕНДЖЕРА СИПВАМЕ ОЛИОТО,ДОБАВЯМЕ ЗАХАРТА,НАСТЪРГАНИЯ КАШКАВАЛ.ОВКУСЯВАМЕ СЪС СОЛ.ОСТАВЯМЕ СОСЪТ ДА ВРИ ЗА ОКОЛО 4-5 МИНУТИ.С ГОТОВИЯ ДОМАТЕН СОС ЗАЛИВАМЕ КЮФТЕТАТА И ГИ ЗАПИЧАМЕ ОЩЕ 10 МИНУТИ.ПРЕДИ ДА ИЗВАДИМ ГОТОВОТО ЯСТИЕ ОТ ФУРНАТА,ПРИБАВЯМЕ НАРЯЗАНИЯ НА СИТНО МАГДАНОЗ.
ЯСТИЕТО СТАВА СЪС СТРАХОТЕН ВКУС И АРОМАТ.