ИДЕЯ ЗА СЪБОТНА ГЛЕЗОТИЙКА.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
300 ГР БРАШНО,100 ГР МАСЛО,ОКОЛО 200 ГР СИРЕНЕ,200 ГР КИСЕЛО МЛЯКО,ЩИПКА СОДА БИКАРБОНАТ,5 ГР БАКПУЛВЕР,ЩИПКА СОЛ,1 ЯЙЦЕ,ОКОЛО 50 ГР КАШКАВАЛ.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
МАСЛОТО СЕ РАЗБИВА ЛЕКО,ПРИБАВЯТ СЕ ЯЙЦЕТО,СОЛТА,НАДРОБЕНОТО С ВИЛИЦА СИРЕНЕ,МАЛКО ОТ БРАШНОТО И СМЕСТА СЕ РАЗБЪРКВА ДОБРЕ.ДОБАВЯТ СЕ КИСЕЛОТО МЛЯКО,РАЗБИТО СЪС СОДАТА И БАКПУЛВЕРА.ПРИБАВЯ СЕ ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ БРАШНОТО.ТЕСТОТО СЕ РАЗБЪРКВА НЯКОЛКО МИНУТИ И СЕ ИЗСИПВА В НАМАЗНЕНИ С МАЗНИНА,НАРЪСЕНИ С БРАШНО ФОРМИ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").ПЕЧЕ СЕ В СИЛНА ФУРНА ДО ЗАЧЕРВЯВАНЕ,КАТО 2-3 МИНУТИ ПРЕДИ ИЗВАЖДАНЕТО СЕ НАРЪСВАТ С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ.
СТРАХОТНА ЗАКУСКА.
ИДЕЯ ЗА СЪБОТНА ГЛЕЗОТИЙКА.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
300 ГР БРАШНО,100 ГР МАСЛО,ОКОЛО 200 ГР СИРЕНЕ,200 ГР КИСЕЛО МЛЯКО,ЩИПКА СОДА БИКАРБОНАТ,5 ГР БАКПУЛВЕР,ЩИПКА СОЛ,1 ЯЙЦЕ,ОКОЛО 50 ГР КАШКАВАЛ.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
МАСЛОТО СЕ РАЗБИВА ЛЕКО,ПРИБАВЯТ СЕ ЯЙЦЕТО,СОЛТА,НАДРОБЕНОТО С ВИЛИЦА СИРЕНЕ,МАЛКО ОТ БРАШНОТО И СМЕСТА СЕ РАЗБЪРКВА ДОБРЕ.ДОБАВЯТ СЕ КИСЕЛОТО МЛЯКО,РАЗБИТО СЪС СОДАТА И БАКПУЛВЕРА.ПРИБАВЯ СЕ ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ БРАШНОТО.ТЕСТОТО СЕ РАЗБЪРКВА НЯКОЛКО МИНУТИ И СЕ ИЗСИПВА В НАМАЗНЕНИ С МАЗНИНА,НАРЪСЕНИ С БРАШНО ФОРМИ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").ПЕЧЕ СЕ В СИЛНА ФУРНА ДО ЗАЧЕРВЯВАНЕ,КАТО 2-3 МИНУТИ ПРЕДИ ИЗВАЖДАНЕТО СЕ НАРЪСВАТ С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ.
СТРАХОТНА ЗАКУСКА.