ПРОДУКТИ ЗА 12 ГНЕЗДА:
2 големи картофа
1 яйце и сол на вкус.
ЗА ПЪЛНЕЖА:
3-4 суп. лъж. олио,
около 300 гр. пилешко филе,
4-5 чушки пресни (червени и зелени може и от фризера),
2 глави кромид, сол на вкус,
1 щипка червен пипер,
2 суп. лъж. ситно нарязан магданоз,
150 гр. кашкавал (настърган на едро).
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Настържете картофите на едро ренде. Залейте ги със солена вода и ги оставете 10 минути за да излезе нишестето .След това ги измийте добре със студена вода и ги отцедете в цедка. Накрая ги подсушете с кърпа.
Смесете картофите с останалите продукти (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка").Сложете от сместа в леглата на тавичка за печене на мъфини, предварително намазани с олио и разстелете по дъното и стените. Не се старайте да бъде равномерно, по-ефектно е гнездата да са "рошави".Изпечете гнездата в загрята на 200 градуса до порозовяване.В голям тиган сипете олиото и сложете в него нарязаното на малки парченца пилешко месо. Запържете ги до побеляване и прибавете нарязаните на ситно чушки,кромид,магданоз и сол на вкус.
Пържете до пълно омекване на зеленчуците (като може да прибавите около 100 мл. вода да не загорят). След като дръпнете тигана от огъня, поръсете с червения пипер и разбъркайте добре. Разпределете пилешкото със зеленчуци по равно в гнездата.
Покрийте всяко получено гнездо с настъргания кашкавал. Печете в силно загрята фурна до зачервяване на кашкавала.
С помощта на малка лъжичка ги извадете като изчакате малко да се охладят и сервирайте в чиния с подходяща салата.
ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ.
ПРОДУКТИ ЗА 12 ГНЕЗДА:
2 големи картофа
1 яйце и сол на вкус.
ЗА ПЪЛНЕЖА:
3-4 суп. лъж. олио,
около 300 гр. пилешко филе,
4-5 чушки пресни (червени и зелени може и от фризера),
2 глави кромид, сол на вкус,
1 щипка червен пипер,
2 суп. лъж. ситно нарязан магданоз,
150 гр. кашкавал (настърган на едро).
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Настържете картофите на едро ренде. Залейте ги със солена вода и ги оставете 10 минути за да излезе нишестето .След това ги измийте добре със студена вода и ги отцедете в цедка. Накрая ги подсушете с кърпа.
Смесете картофите с останалите продукти (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка").Сложете от сместа в леглата на тавичка за печене на мъфини, предварително намазани с олио и разстелете по дъното и стените. Не се старайте да бъде равномерно, по-ефектно е гнездата да са "рошави".Изпечете гнездата в загрята на 200 градуса до порозовяване.В голям тиган сипете олиото и сложете в него нарязаното на малки парченца пилешко месо. Запържете ги до побеляване и прибавете нарязаните на ситно чушки,кромид,магданоз и сол на вкус.
Пържете до пълно омекване на зеленчуците (като може да прибавите около 100 мл. вода да не загорят). След като дръпнете тигана от огъня, поръсете с червения пипер и разбъркайте добре. Разпределете пилешкото със зеленчуци по равно в гнездата.
Покрийте всяко получено гнездо с настъргания кашкавал. Печете в силно загрята фурна до зачервяване на кашкавала.
С помощта на малка лъжичка ги извадете като изчакате малко да се охладят и сервирайте в чиния с подходяща салата.
ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ.