НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
15 СРЕДНО ГОЛЕМИ ЧУШКИ ЗА ПЪЛНЕНЕ (МОЖЕ И ОТ ФРИЗЕРА ),ОКОЛО 250-300 ГР ГЪБИ,ЗЕЛЕНЧУКОВ МИКС ОТ МОРКОВ,ГРАХ И ЦАРЕВИЦА(МОЖЕ И ОТ ФРИЗЕРА),1-2 СТРЪКА ПРЕСЕН ЧЕСЪН,1 И 1/2 ЧАЕНА ЧАША ОРИЗ,СОЛ НА ВКУС,ОКОЛО 100 МЛ ОЛИО.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
ИЗМИВАМЕ ,НАРЯЗВАМЕ НА НЕ МНОГО ЕДРИ ПАРЧЕНЦА ГЪБИТЕ.СЛАГАМЕ ГИ В ТЕНДЖЕРА С ОЛИОТО,ПРИБАВЯМЕ СИТНО НАРЯЗАНИЯ И ПОЧИСТЕН ЧЕСЪН.ЗАДУШАВАМЕ ГИ ЗА ОКОЛО 5-6 МИНУТИ.ПРИБАВЯМЕ ОСТАНАЛИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ МИКС,ЗАДУШАВАМЕ ВСИЧКИ ЗЕЛЕНЧУЦИ ДО ПЪЛНО ОМЕКВАНЕ.ПОЧИСТВАМЕ,ИЗМИВАМЕ ОРИЗА И ГО ПРИБАВЯМЕ КЪМ ЗАДУШЕНИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ ,ДОКАТО ПРИДОБИЕ ОРИЗА СТЪКЛЕН ЦВЯТ.ЗАЛИВАМЕ С 300 МЛ ВОДА ,ПОСОЛЯВАМЕ НА ВКУС.ОСТАВЯМЕ ОРИЗА ДА ПОЕМЕ ВОДАТА,МАХАМЕ ОТ ОГЪНЯ И С ГОТОВАТА ЗЕЛЕНЧУКОВА СМЕС ПЪЛНИМ ЧУШКИТЕ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").ПОДРЕЖДАМЕ В ПОДМАЗАНА С ОЛИО ТАВА ,ЗАЛИВАМЕ С ТОПЛА ПОДСОЛЕНА ВОДА ,КАТО ВОДАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ПРЪСТА ОТ ДЪНОТО НА ТАВАТА.ПЕЧЕМ НА 180-200 ГРАДУСА ЗА ОКОЛО 40 МИНУТИ ( ДО ПЪЛНА ГОТОВНОСТ НА ОРИЗА ).
ПОЖЕЛАНИЕ КЪМ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ ЕДНА ГЛАВА СИТНО НАРЯЗАН ЛУК.ЧУШКИТЕ СТАВАТ ВКУСНИ И СЪС СТРАХОТЕН АРОМАТ.
ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
15 СРЕДНО ГОЛЕМИ ЧУШКИ ЗА ПЪЛНЕНЕ (МОЖЕ И ОТ ФРИЗЕРА ),ОКОЛО 250-300 ГР ГЪБИ,ЗЕЛЕНЧУКОВ МИКС ОТ МОРКОВ,ГРАХ И ЦАРЕВИЦА(МОЖЕ И ОТ ФРИЗЕРА),1-2 СТРЪКА ПРЕСЕН ЧЕСЪН,1 И 1/2 ЧАЕНА ЧАША ОРИЗ,СОЛ НА ВКУС,ОКОЛО 100 МЛ ОЛИО.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
ИЗМИВАМЕ ,НАРЯЗВАМЕ НА НЕ МНОГО ЕДРИ ПАРЧЕНЦА ГЪБИТЕ.СЛАГАМЕ ГИ В ТЕНДЖЕРА С ОЛИОТО,ПРИБАВЯМЕ СИТНО НАРЯЗАНИЯ И ПОЧИСТЕН ЧЕСЪН.ЗАДУШАВАМЕ ГИ ЗА ОКОЛО 5-6 МИНУТИ.ПРИБАВЯМЕ ОСТАНАЛИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ МИКС,ЗАДУШАВАМЕ ВСИЧКИ ЗЕЛЕНЧУЦИ ДО ПЪЛНО ОМЕКВАНЕ.ПОЧИСТВАМЕ,ИЗМИВАМЕ ОРИЗА И ГО ПРИБАВЯМЕ КЪМ ЗАДУШЕНИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ ,ДОКАТО ПРИДОБИЕ ОРИЗА СТЪКЛЕН ЦВЯТ.ЗАЛИВАМЕ С 300 МЛ ВОДА ,ПОСОЛЯВАМЕ НА ВКУС.ОСТАВЯМЕ ОРИЗА ДА ПОЕМЕ ВОДАТА,МАХАМЕ ОТ ОГЪНЯ И С ГОТОВАТА ЗЕЛЕНЧУКОВА СМЕС ПЪЛНИМ ЧУШКИТЕ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").ПОДРЕЖДАМЕ В ПОДМАЗАНА С ОЛИО ТАВА ,ЗАЛИВАМЕ С ТОПЛА ПОДСОЛЕНА ВОДА ,КАТО ВОДАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ПРЪСТА ОТ ДЪНОТО НА ТАВАТА.ПЕЧЕМ НА 180-200 ГРАДУСА ЗА ОКОЛО 40 МИНУТИ ( ДО ПЪЛНА ГОТОВНОСТ НА ОРИЗА ).
ПОЖЕЛАНИЕ КЪМ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ ЕДНА ГЛАВА СИТНО НАРЯЗАН ЛУК.ЧУШКИТЕ СТАВАТ ВКУСНИ И СЪС СТРАХОТЕН АРОМАТ.
ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ.