НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
650 ГРАМА БРАШНО,1 КУБЧЕ (41 ГР) МАЯ,7-8 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ОЛИО,400 МЛ ХЛАДКА ВОДА,1/2 СУПЕНА ЛЪЖИЦА СОЛ,1/4 СУПЕНА ЛЪЖИЦА ЗАХАР,ОКОЛО 50-60 ГРАМА МАСЛО ЗА МАЗАНЕ,ЗА РЪСЕНЕ МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СМИНДУХ,ЧУБРИЦА,ЧЕРВЕН ПИПЕР,БАЛКАНСКА РЪСЕНИЦА.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В ХЛАДКАТА ВОДА РАЗТВАРЯТЕ МАЯТА СЪС ЗАХАРТА И 1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА БРАШНО.ОСТАВЯТЕ ДА УДВОЙ ОБЕМА СИ .ОМЕСВАТЕ ТЕСТО ОТ БРАШНОТО,ОЛИОТО,СОЛТА И ВТАСАЛАТА МАЯ.ОСТАВЯТЕ ДА ВТАСА ЗА ОКОЛО 20-30 МИНУТИ.ДЕЛИТЕ НА МАЛКИ ТОПЧИЦИ И ВСЯКА РАЗТОЧВАТЕ НА КОРА С ГОЛЕМИНАТА НА ГОЛЯМА ФИЛИЯ ХЛЯБ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").ПЕЧЕТЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА СКАРА ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.МОЖЕ ДА ГИ ОПЕЧЕТЕ И НА ТИГАН С НЕ ЗАЛЕПВАЩО ДЪНО.ВЕДНАГА СЛЕД КАТО СЕ ОПЕКАТ СЕ МАЖАТ С РАЗТОПЕНО МАСЛО И СЕ РЪСЯТ С ЧУБРИЦА ИЛИ С ЧЕРВЕН ПИПЕР ИЛИ КАКВОТО НА ВАС ВИ ДОПАДА.
СТАВА ГОЛЯМА ВКУСОТИЙКА И ВЪРВИ СЪС САЛАМЧЕ,СИРЕНЦЕ,КАШКАВАЛЧЕ .
ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
650 ГРАМА БРАШНО,1 КУБЧЕ (41 ГР) МАЯ,7-8 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ОЛИО,400 МЛ ХЛАДКА ВОДА,1/2 СУПЕНА ЛЪЖИЦА СОЛ,1/4 СУПЕНА ЛЪЖИЦА ЗАХАР,ОКОЛО 50-60 ГРАМА МАСЛО ЗА МАЗАНЕ,ЗА РЪСЕНЕ МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СМИНДУХ,ЧУБРИЦА,ЧЕРВЕН ПИПЕР,БАЛКАНСКА РЪСЕНИЦА.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В ХЛАДКАТА ВОДА РАЗТВАРЯТЕ МАЯТА СЪС ЗАХАРТА И 1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА БРАШНО.ОСТАВЯТЕ ДА УДВОЙ ОБЕМА СИ .ОМЕСВАТЕ ТЕСТО ОТ БРАШНОТО,ОЛИОТО,СОЛТА И ВТАСАЛАТА МАЯ.ОСТАВЯТЕ ДА ВТАСА ЗА ОКОЛО 20-30 МИНУТИ.ДЕЛИТЕ НА МАЛКИ ТОПЧИЦИ И ВСЯКА РАЗТОЧВАТЕ НА КОРА С ГОЛЕМИНАТА НА ГОЛЯМА ФИЛИЯ ХЛЯБ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").ПЕЧЕТЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА СКАРА ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.МОЖЕ ДА ГИ ОПЕЧЕТЕ И НА ТИГАН С НЕ ЗАЛЕПВАЩО ДЪНО.ВЕДНАГА СЛЕД КАТО СЕ ОПЕКАТ СЕ МАЖАТ С РАЗТОПЕНО МАСЛО И СЕ РЪСЯТ С ЧУБРИЦА ИЛИ С ЧЕРВЕН ПИПЕР ИЛИ КАКВОТО НА ВАС ВИ ДОПАДА.
СТАВА ГОЛЯМА ВКУСОТИЙКА И ВЪРВИ СЪС САЛАМЧЕ,СИРЕНЦЕ,КАШКАВАЛЧЕ .
ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ.