НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ОКОЛО 500-600 ГР ПИЛЕШКО МЕСО ,ОКОЛО 60 МЛ ОЛИО,2-3 ГЛАВИ КРОМИД,100 МЛ БЯЛО ВИНО,500-600 МЛ ДОМАТЕНО ПЮРЕ,1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА БРАШНО,СОЛ НА ВКУС.
ЗА КАШКАВАЛЕНИТЕ ТОПКИ:
ОКОЛО 200 ГР КАШКАВАЛ,2 ФИЛИИ ХЛЯБ,1 ЯЙЦЕ,1/2 ВРЪЗКА МАГДАНОЗ (НАРЯЗАН НА СИТНО)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
КРОМИДА СЕ НАРЯЗВА НА СИТНО И СЕ ЗАДУШАВА В ОЛИОТО С МАЛКО ВОДИЧКА,ДОБАВЯ СЕ МЕСОТО ,НАРЯЗАНО НА КУБЧЕТА И СЕ ЗАПЪРЖВА С КРОМИДА.СИПВА СЕ ДОМАТЕНОТО ПЮРЕ РАЗРЕДЕНО С ОКОЛО 200 МЛ ВОДА,СИПВА СЕ ВИНОТО И СЕ ОСТАВЯ МАНДЖАТА ДА ВРИ НА СЛАБ ОГЪН ДО ПЪЛНА ГОТОВНОСТ.КЪМ КРАЯ СЕ СГЪСТЯВА С БРАШНОТО,РАЗМИТО В МАЛКО ВОДА,ПРИБАВЯТЕ СОЛ НА ВКУС (НО МАЛКО СОЛ,ЗАЩОТО В КАШКАВАЛА ИМА ДОСТАТЪЧНО СОЛ )
КАШКАВАЛЪТ СЕ НАСТЪРГВА НА РЕНДЕ,ДОБАВЯТ СЕ ФИЛИИТЕ ХЛЯБ,НАРОНЕНИ НА ТРОХИ И ЯЙЦЕТО (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") И СМЕСТА СЕ ОМЕСВА .ОФОРМЯТ СЕ ТОПКИ С ГОЛЕМИНА НА ОРЕХ И ЩОМ ЯСТИЕТО Е ПОЧТИ ГОТОВО,СЕ ПУСКАТ В НЕГО,ДОКАТО ИЗПЛУВАТ.МАХАТЕ ОТ КОТЛОНА И СЕРВИРАТЕ.
СТРАХОТНО ЯСТИЕ,КОЕТО МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ НЕ САМО С ПИЛЕШКО,А С ТЕЛЕШКО ИЛИ СВИНСКО.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ОКОЛО 500-600 ГР ПИЛЕШКО МЕСО ,ОКОЛО 60 МЛ ОЛИО,2-3 ГЛАВИ КРОМИД,100 МЛ БЯЛО ВИНО,500-600 МЛ ДОМАТЕНО ПЮРЕ,1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА БРАШНО,СОЛ НА ВКУС.
ЗА КАШКАВАЛЕНИТЕ ТОПКИ:
ОКОЛО 200 ГР КАШКАВАЛ,2 ФИЛИИ ХЛЯБ,1 ЯЙЦЕ,1/2 ВРЪЗКА МАГДАНОЗ (НАРЯЗАН НА СИТНО)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
КРОМИДА СЕ НАРЯЗВА НА СИТНО И СЕ ЗАДУШАВА В ОЛИОТО С МАЛКО ВОДИЧКА,ДОБАВЯ СЕ МЕСОТО ,НАРЯЗАНО НА КУБЧЕТА И СЕ ЗАПЪРЖВА С КРОМИДА.СИПВА СЕ ДОМАТЕНОТО ПЮРЕ РАЗРЕДЕНО С ОКОЛО 200 МЛ ВОДА,СИПВА СЕ ВИНОТО И СЕ ОСТАВЯ МАНДЖАТА ДА ВРИ НА СЛАБ ОГЪН ДО ПЪЛНА ГОТОВНОСТ.КЪМ КРАЯ СЕ СГЪСТЯВА С БРАШНОТО,РАЗМИТО В МАЛКО ВОДА,ПРИБАВЯТЕ СОЛ НА ВКУС (НО МАЛКО СОЛ,ЗАЩОТО В КАШКАВАЛА ИМА ДОСТАТЪЧНО СОЛ )
КАШКАВАЛЪТ СЕ НАСТЪРГВА НА РЕНДЕ,ДОБАВЯТ СЕ ФИЛИИТЕ ХЛЯБ,НАРОНЕНИ НА ТРОХИ И ЯЙЦЕТО (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") И СМЕСТА СЕ ОМЕСВА .ОФОРМЯТ СЕ ТОПКИ С ГОЛЕМИНА НА ОРЕХ И ЩОМ ЯСТИЕТО Е ПОЧТИ ГОТОВО,СЕ ПУСКАТ В НЕГО,ДОКАТО ИЗПЛУВАТ.МАХАТЕ ОТ КОТЛОНА И СЕРВИРАТЕ.
СТРАХОТНО ЯСТИЕ,КОЕТО МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ НЕ САМО С ПИЛЕШКО,А С ТЕЛЕШКО ИЛИ СВИНСКО.