Продукти
10-15 бр. дребни тиквички
10 бр. малки моркова
1 глава чесън
2 бр. домати
копър
олио
сол
Приготвяне:
Тиквичките без да се белят, по дължина се правят дълбоки прорези - средно по три успоредни през около сантиметър и половина. Посоляват се и се намазват с малко олио.
Сваряват се морковчетата и се нарязват на лентички. Чесъна се обелва и се нарязва. В прорезите се пълни с морковите и чесъна. Добавят се двата белени и нарязани домата към изрезките от тиквичките, остатъка от морковите и чесъна, малко копър и сол и се пълнят прорезите. Ако остане смес се реди около тиквичките в тавата. Пече се на умерена фурна.
Продукти
10-15 бр. дребни тиквички
10 бр. малки моркова
1 глава чесън
2 бр. домати
копър
олио
сол
Приготвяне:
Тиквичките без да се белят, по дължина се правят дълбоки прорези - средно по три успоредни през около сантиметър и половина. Посоляват се и се намазват с малко олио.
Сваряват се морковчетата и се нарязват на лентички. Чесъна се обелва и се нарязва. В прорезите се пълни с морковите и чесъна. Добавят се двата белени и нарязани домата към изрезките от тиквичките, остатъка от морковите и чесъна, малко копър и сол и се пълнят прорезите. Ако остане смес се реди около тиквичките в тавата. Пече се на умерена фурна.