Пармезанови тиквички
4 средно големи тиквички
зехтин
1 голяма глава лук, нарязан на половинки и след това на резени
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/4 чаша прясно нарязан пармезан
Отрежете крайчетата на тиквичките. разрежете тиквичките по диагонал на резени с дебелина около 0,5 см. Нагрейте 2 с.л. зехтин в голям тиган и сложете вътре лука. Гответе за около 10 минути на умерен огън, докато започне да покафенява. Добавете тиквичките, 1/2 ч.л. сол и 1/4 ч.л. черен пипер и пържете, като бъркате от време на време, за 10-15 минути, докато тиквичките се сварят. Поръсете с пармезана и гответе още 30 секунди. Извадете върху плато и поднесете!