Кюфтета от настъргани тиквички
3-4 тиквички
сол на вкус
2 яйца
3-4 с.л. брашно
натрошено сирене - на вкус (250-300 гр.)
1/2 връзка копър
няколко стръка пресен джоджен
1 главичка лук
няколко скилидки чесън
Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят да се отцедят 15-тина минути от излишната вода. Изстискват се добре с ръце, така че да се отдели цялата течност, и се прехвърлят в голяма купа. Добавят им се 2 яйца, брашното, натрошеното сирене, нарязаните ситно копър, чесън, лук и джоджен. Сместа се обърква добре, ако е водниста се добавя още брашно. От нея с лъжица се гребва по малко и се пуска в тиган със сгорещено олио, като леко се притиска отгоре с лъжицата, за да се получат кюфтета. Поднасят се топли или студени с майонезено-млечен сос.