* 1 кг спанак
* 1 ч.ч. ориз
* 2 глави лук
* 100 мл олио
* 1 ч.ч. кисело мляко
* 1 бр. яйце
* 1 бр. домат
* 1 ч.л. червен пипер
* сол
Почистваме спанака от дръжките и го измиваме. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме, след което прибавяме спанака и продължаваме да задушаваме около 10 минути. Добавяме нарязания домат, измития и почистен ориз, червения пипер, добавяме 3 ч.ч. вода и оставяме ястието да ври около 30 минути. След като се свари оризът, в отделна купа се разбърква яйцето със млякото и се застройва. Изчаква се да заври и се дърпа от котлона.
* 1 кг спанак
* 1 ч.ч. ориз
* 2 глави лук
* 100 мл олио
* 1 ч.ч. кисело мляко
* 1 бр. яйце
* 1 бр. домат
* 1 ч.л. червен пипер
* сол
Почистваме спанака от дръжките и го измиваме. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме, след което прибавяме спанака и продължаваме да задушаваме около 10 минути. Добавяме нарязания домат, измития и почистен ориз, червения пипер, добавяме 3 ч.ч. вода и оставяме ястието да ври около 30 минути. След като се свари оризът, в отделна купа се разбърква яйцето със млякото и се застройва. Изчаква се да заври и се дърпа от котлона.