* 1 кг прясно зеле
* 1 кг картофи
* 250 г гъби
* 100 г масло
* 3 с.л. брашно
* 2 ч.ч. зеленчуков бульон
* сол, червен пипер, черен пипер
* 1/2 ч.л. лимонена киселина
Картофите се обелват и полусваряват в подсолена вода. Едро нарязаните гъби се задушават в малко мазнина. Зелето, също нарязано на едро, се попарва в кипяща подсолена и подкиселена вода, после се отцежда и леко изстисква. В пръстен гювеч се нареждат последователни пластове - половината зеле, гъби, картофи и останалото зеле. От брашното се приготвя светла запръжка, която се разрежда със зеленчуковия бульон, подправя се на вкус със сол, черен пипер и лимонова киселина, оцветява се с червен пипер. Ястието се полива със соса и се пече под капак. 10 минути преди да се извади от фурната се маха капака.
* 1 кг прясно зеле
* 1 кг картофи
* 250 г гъби
* 100 г масло
* 3 с.л. брашно
* 2 ч.ч. зеленчуков бульон
* сол, червен пипер, черен пипер
* 1/2 ч.л. лимонена киселина
Картофите се обелват и полусваряват в подсолена вода. Едро нарязаните гъби се задушават в малко мазнина. Зелето, също нарязано на едро, се попарва в кипяща подсолена и подкиселена вода, после се отцежда и леко изстисква. В пръстен гювеч се нареждат последователни пластове - половината зеле, гъби, картофи и останалото зеле. От брашното се приготвя светла запръжка, която се разрежда със зеленчуковия бульон, подправя се на вкус със сол, черен пипер и лимонова киселина, оцветява се с червен пипер. Ястието се полива със соса и се пече под капак. 10 минути преди да се извади от фурната се маха капака.