* 300 г фасул
* 1/2 ч.ч. (100 мл) олио
* 1-2 бр. моркови
* 1 резен целина
* 1 бр. суха червена чушка
* 1 с.л. (10 г) доматено пюре
* 1-2 глави лук
* 3-4 бр. люти чушлета
* джоджен
* червен пипер
* сол
Измитият фасул се залива със студена вода (може и предварително да е накиснат) и се вари заедно с нарязаните на ситно моркови, целина, чушка и част от лука. Водата не бива да е много и ако трябва се долива. Прибавя се и малка част от олиото, за да се свари по-бързо фасулът. Посолява се, когато зърната са омекнали и водата е размътена. Продължава да увира, като през това време се прави запръжката: в сгорещената мазнина се пържи останалият лук, червеният пипер и доматеното пюре. Сместа се излива върху сварения фасул, разбърква се и ври още 5 минути на тих огън. Отстранява се и се поръсва с джоджен.
* 300 г фасул
* 1/2 ч.ч. (100 мл) олио
* 1-2 бр. моркови
* 1 резен целина
* 1 бр. суха червена чушка
* 1 с.л. (10 г) доматено пюре
* 1-2 глави лук
* 3-4 бр. люти чушлета
* джоджен
* червен пипер
* сол
Измитият фасул се залива със студена вода (може и предварително да е накиснат) и се вари заедно с нарязаните на ситно моркови, целина, чушка и част от лука. Водата не бива да е много и ако трябва се долива. Прибавя се и малка част от олиото, за да се свари по-бързо фасулът. Посолява се, когато зърната са омекнали и водата е размътена. Продължава да увира, като през това време се прави запръжката: в сгорещената мазнина се пържи останалият лук, червеният пипер и доматеното пюре. Сместа се излива върху сварения фасул, разбърква се и ври още 5 минути на тих огън. Отстранява се и се поръсва с джоджен.