Печено пиле с лимонова глазура
Продукти:
1 бр. пиле
2 бр. моркови
1 глава лук
1 глава чесън
3 с.л. масло
сол
За глазурата:
1 бр. лимон
1/4 ч.ч. мед
2 глави лук
3 с.л. масло
мащерка
50 мл бяло вино
сол
Приготвяне:
Приготвяне на глазурата: Разтопяваме маслото в тиган. Нарязваме лимона на дребни парченца и го слагаме в тигана да се задуши. Добавяме нарязания лук и меда. Подправяме със мащерката. Изсипваме виното. Щом се посгъсти значи е готово.
Приготвяне на пилето: Самото пиле го нариваме отвсякъде със сол. Нарязваме лука и моркова и с тях пълним пилето. Внимателно отделяме кожата от тялото на пилето и подпъхваме скилидките чесън. Намазваме цялото пиле с масло. Печем в умерена фурна около час и половина. Поднасяме готовото ястие полято с медената глазура.