Продукти:
2 стръка розмарин
3 скилидки чесън
1 ч. л. балсамов оцет
4 с. л. зехтин
1 лимон
сол
1 (900 г) цяло пиле
Приготвяне:
• Пилето се измива и се натрива отвътре със сол, пресован чесън и балсамов оцет.
• Поставя се 1 стрък розмарин и нарязан лимон (зависи от размера на пилето - може да стигне и само 1/2 от лимона).
• Отгоре се посолява и се намаслява със зехтин.
• Краката се връзват и се поставя 1 стрък розмарин.
• В тава за печене се сипват 1-2 с. л. зехтин.
• Пилето се пече в предварително загрята фруна на 200 С за 1 час, като на всеки 15 минути се полива със сок, който се образува от печенето.
• Печеното пиле с розмарин и лимон може да се приготви, като се замени розмарина на естрагон, а лимона на портокал.
Продукти:
2 стръка розмарин
3 скилидки чесън
1 ч. л. балсамов оцет
4 с. л. зехтин
1 лимон
сол
1 (900 г) цяло пиле
Приготвяне:
• Пилето се измива и се натрива отвътре със сол, пресован чесън и балсамов оцет.
• Поставя се 1 стрък розмарин и нарязан лимон (зависи от размера на пилето - може да стигне и само 1/2 от лимона).
• Отгоре се посолява и се намаслява със зехтин.
• Краката се връзват и се поставя 1 стрък розмарин.
• В тава за печене се сипват 1-2 с. л. зехтин.
• Пилето се пече в предварително загрята фруна на 200 С за 1 час, като на всеки 15 минути се полива със сок, който се образува от печенето.
• Печеното пиле с розмарин и лимон може да се приготви, като се замени розмарина на естрагон, а лимона на портокал.