1 пиле
1 зелена чушка
3 домата
24 г желатин
500 г бульон
1 морков
черен пипер
сол
магданоз
Начин на приготвяне:
Пилето се вари с малко черен пипер, сол и целия морков. Отделя се 500г бульон, овкусява се с черен пипер и сол и се прецежда. В него се слага накиснатия в малко студена вода желатин, поставя се на слаб огън и се загрява до кипване като често се разбърква. Пилето се обезкостява, маха се и кожата и се накъсва на малки парченца. Чушката се нарязва на тънки колелца, доматите на кръгчета, моркова на малки кубчета. В порцеланови или стъклени купички (формички) или в друг съд изплакнати със студена вода наливате 1 см от бульона слагате по 1-2 листенца магданоз и го оставяте да се стегне. Като се стегне желето, редите: чушка, домат, пиле, морков, пиле, домат, чушка, пиле, морков до изчерпване на продуктите, върху тях изсипете останалия бульон. Оставете в хладилник, след 4-5 потопете за няколко секунди съда в гореща вода и обърнете съдържанието веднага върху чиния за сервиране.
1 пиле
1 зелена чушка
3 домата
24 г желатин
500 г бульон
1 морков
черен пипер
сол
магданоз
Начин на приготвяне:
Пилето се вари с малко черен пипер, сол и целия морков. Отделя се 500г бульон, овкусява се с черен пипер и сол и се прецежда. В него се слага накиснатия в малко студена вода желатин, поставя се на слаб огън и се загрява до кипване като често се разбърква. Пилето се обезкостява, маха се и кожата и се накъсва на малки парченца. Чушката се нарязва на тънки колелца, доматите на кръгчета, моркова на малки кубчета. В порцеланови или стъклени купички (формички) или в друг съд изплакнати със студена вода наливате 1 см от бульона слагате по 1-2 листенца магданоз и го оставяте да се стегне. Като се стегне желето, редите: чушка, домат, пиле, морков, пиле, домат, чушка, пиле, морков до изчерпване на продуктите, върху тях изсипете останалия бульон. Оставете в хладилник, след 4-5 потопете за няколко секунди съда в гореща вода и обърнете съдържанието веднага върху чиния за сервиране.