Продукти: смляно месо 0.500 кг, ориз 100 г (1/2 чаена чаша), кромид лук 200 г (3-4 глави), масло 100 мл (1/2 чаена чаша), домати 150 г (2-3 бр.), брашно 50 г (5 супени лъжици), яйце 1 бр., червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), сол и черен пипер на вкус.
Към смляното месо се прибавят оризът, почистен и измит, яйцето, черният пипер, 1/5 от маслото и сол на вкус. Сместа се омесва добре и от нея се оформят по-дребни, но еднакви по големина кюфтета. Овалват се в брашното и без да се разплескват, се оставят да отлежат.
В останалата част от маслото се задушава ситно нарязаният лук, а след това се прибавят червеният пипер и доматите, обелени и настъргани на ренде. Когато сместа остане на мазнината, се прибавя топла вода. В полученият сос, след като заври, се пускат с лъжица едно по едно кюфтетата (сосът трябва да ги покрива). Ястието се вари на тих огън до готовност, като от време на време се разклаща, за да не загори.
Продукти: смляно месо 0.500 кг, ориз 100 г (1/2 чаена чаша), кромид лук 200 г (3-4 глави), масло 100 мл (1/2 чаена чаша), домати 150 г (2-3 бр.), брашно 50 г (5 супени лъжици), яйце 1 бр., червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), сол и черен пипер на вкус.
Към смляното месо се прибавят оризът, почистен и измит, яйцето, черният пипер, 1/5 от маслото и сол на вкус. Сместа се омесва добре и от нея се оформят по-дребни, но еднакви по големина кюфтета. Овалват се в брашното и без да се разплескват, се оставят да отлежат.
В останалата част от маслото се задушава ситно нарязаният лук, а след това се прибавят червеният пипер и доматите, обелени и настъргани на ренде. Когато сместа остане на мазнината, се прибавя топла вода. В полученият сос, след като заври, се пускат с лъжица едно по едно кюфтетата (сосът трябва да ги покрива). Ястието се вари на тих огън до готовност, като от време на време се разклаща, за да не загори.