Продукти: смляно месо 0.500 кг, кромид лук 100 г (2 глави), картофи 1 кг, домати 200 г (3-4 бр.), магданоз 1 връзка, червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), брашно 10 г (1 супена лъжица), растително масло 50 мл (1/4 чаена чаша), черен пипер и сол на вкус.
Месото се омесва със ситно нарязаните лук и магданоз, черен пипер и сол на вкус. От сместа се оформят малки топчици, които се изпържват в мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се запържват доматите, настъргани на ренде, а след това се прибавят червеният пипер и брашното. Налива се топла вода и в полученият сос, след като заври, се пускат изпържените топчици и картофите, нарязани на кубчета.
Ястието се посолява на вкус и се вари около 20-30 минути или се пече във фурна.
Продукти: смляно месо 0.500 кг, кромид лук 100 г (2 глави), картофи 1 кг, домати 200 г (3-4 бр.), магданоз 1 връзка, червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), брашно 10 г (1 супена лъжица), растително масло 50 мл (1/4 чаена чаша), черен пипер и сол на вкус.
Месото се омесва със ситно нарязаните лук и магданоз, черен пипер и сол на вкус. От сместа се оформят малки топчици, които се изпържват в мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се запържват доматите, настъргани на ренде, а след това се прибавят червеният пипер и брашното. Налива се топла вода и в полученият сос, след като заври, се пускат изпържените топчици и картофите, нарязани на кубчета.
Ястието се посолява на вкус и се вари около 20-30 минути или се пече във фурна.