800 гр кайма (смляна в магазина от месо по избор – свинско, телешко)
100 гр кашкавал
50 гр филе
50 гр луканка
2-3 кисели краставички
1 чушка
2 с.л. царевица
смлян черен пипер на вкус
чубрица на вкус
* Каймата се омесва с подправките и се оставя за 30 мин в хладилника;
* Кашкавалаът, филето, луканската и киселите краставички се нарязват на малки кубчета;
* Каймата се разделя на 8 части, 8 големи кюфетата всяко около 100 гр. Каймата се разстила на тънък слой;
* Разпределя се плънката и се затваря всяко кюфте, като се притиска по краищата;
* Пече се на загрят грил-тиган от двете страни;
* Поднася се със салата по вкус.
Татарско кюфте е традиционно балканско ястие, а на Балканите така са преплетени, че трудно може да се каже турско ли е, сръбско или наше българско. Преставлява голямо кюфте, приготвено от различни видове кайма (телешка, агнешка, свинска, смес от телешка и свинска), подправки, кромид лук, хляб, яйце, мляко, кашкавал, гъби, царевица, чушка и др.
Кюфтето, което е приготвено от кайма омесена с яйце, накиснат в мляко хляб, така се оформа, за да се напълни с плънка от млечни продукти и зеленчуци. След приготвяне кюфтето може да се пече във фурна, да се пържи в маслена баня или да се приготви на скара.
800 гр кайма (смляна в магазина от месо по избор – свинско, телешко)
100 гр кашкавал
50 гр филе
50 гр луканка
2-3 кисели краставички
1 чушка
2 с.л. царевица
смлян черен пипер на вкус
чубрица на вкус
* Каймата се омесва с подправките и се оставя за 30 мин в хладилника;
* Кашкавалаът, филето, луканската и киселите краставички се нарязват на малки кубчета;
* Каймата се разделя на 8 части, 8 големи кюфетата всяко около 100 гр. Каймата се разстила на тънък слой;
* Разпределя се плънката и се затваря всяко кюфте, като се притиска по краищата;
* Пече се на загрят грил-тиган от двете страни;
* Поднася се със салата по вкус.
Татарско кюфте е традиционно балканско ястие, а на Балканите така са преплетени, че трудно може да се каже турско ли е, сръбско или наше българско. Преставлява голямо кюфте, приготвено от различни видове кайма (телешка, агнешка, свинска, смес от телешка и свинска), подправки, кромид лук, хляб, яйце, мляко, кашкавал, гъби, царевица, чушка и др.
Кюфтето, което е приготвено от кайма омесена с яйце, накиснат в мляко хляб, така се оформа, за да се напълни с плънка от млечни продукти и зеленчуци. След приготвяне кюфтето може да се пече във фурна, да се пържи в маслена баня или да се приготви на скара.
Необходими продукти:
0.500кг. кайма
1 яйце
2 филийки хляб
100мл. прясно мляко
100гр. кашкавал
лук
брашно
чубрица
черен пипер
сол
олио/зехтин
Начин на приготвяне:
Каймата се смесва с яйцето, надробените филийки, предварително накиснати в прясното мляко, нарязания на ситно лук, чубрицата, черния пипер и солта. От получената смес се оформят кюфтета, като по средата им се слага парче кашкавал. Овалват се в брашно и се запържват от двете страни в тиган с предварително загрята мазнина.
Необходими продукти:
0.500кг. кайма
1 яйце
2 филийки хляб
100мл. прясно мляко
100гр. кашкавал
лук
брашно
чубрица
черен пипер
сол
олио/зехтин
Начин на приготвяне:
Каймата се смесва с яйцето, надробените филийки, предварително накиснати в прясното мляко, нарязания на ситно лук, чубрицата, черния пипер и солта. От получената смес се оформят кюфтета, като по средата им се слага парче кашкавал. Овалват се в брашно и се запържват от двете страни в тиган с предварително загрята мазнина.