1 кг. картофи
250гр. кайма
3-4 кисели краставички
2 гл. кромид лук
2-3 яйца
100гр. кашкавал
2-3 с.л. доматено пюре
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват обелват и пресоват. Разпределят се на две части. Едната част се разстила в на мазнена с олио тава. Отгоре се слагат предварително запърженият лук с каймата доматеното пюре и подправките. Върху каймата се нареждат кисели краставички нарязани на колелца. Върху тях се изсипва другата част от картофите. Мусаката се залива със смес от разбитите яйца и настъргания кашкавал. Пече се около 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
1 кг. картофи
250гр. кайма
3-4 кисели краставички
2 гл. кромид лук
2-3 яйца
100гр. кашкавал
2-3 с.л. доматено пюре
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват обелват и пресоват. Разпределят се на две части. Едната част се разстила в на мазнена с олио тава. Отгоре се слагат предварително запърженият лук с каймата доматеното пюре и подправките. Върху каймата се нареждат кисели краставички нарязани на колелца. Върху тях се изсипва другата част от картофите. Мусаката се залива със смес от разбитите яйца и настъргания кашкавал. Пече се около 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.