мазнина за готвене
1 глава лук, на кубчета
1 ч.л. смлян чесън
420 гр. пилешки бульон
420 гр. бял боб от консерва, измит и отцеден
170 гр. филе от риба тон в собствен сос, намачкана с вилица
420 гр. домати от консерва, заедно със сока
1/4 ч.л. сушен риган
1/2 ч.л. трапезна сол
1/4 ч.л. черен пипер
2 чаши пресен бейби спанак
Сложете малко мазнина в съда за готвене и нагрейте на умерена температура. Задушете вътре лука до омекване - около 5 минути. Намалете огъня и добавете чесъна. Задушавайте още 1 минута. Прибавете бульона, боба, рибата тон, доматите и ригана и оставете да покъкри 5 минути, докато се нагреят добре продуктите. Махнете от огъня и опитайте на вкус. Прибавете сол (ако е необходимо), черен пипер и спанака. Разбъркайте, докато спанакът се свие и поднесете яхнията топла.
мазнина за готвене
1 глава лук, на кубчета
1 ч.л. смлян чесън
420 гр. пилешки бульон
420 гр. бял боб от консерва, измит и отцеден
170 гр. филе от риба тон в собствен сос, намачкана с вилица
420 гр. домати от консерва, заедно със сока
1/4 ч.л. сушен риган
1/2 ч.л. трапезна сол
1/4 ч.л. черен пипер
2 чаши пресен бейби спанак
Сложете малко мазнина в съда за готвене и нагрейте на умерена температура. Задушете вътре лука до омекване - около 5 минути. Намалете огъня и добавете чесъна. Задушавайте още 1 минута. Прибавете бульона, боба, рибата тон, доматите и ригана и оставете да покъкри 5 минути, докато се нагреят добре продуктите. Махнете от огъня и опитайте на вкус. Прибавете сол (ако е необходимо), черен пипер и спанака. Разбъркайте, докато спанакът се свие и поднесете яхнията топла.